Στο (κοντινό) μέλλον θα μπορείτε να αλλάζετε χρώμα στα παπούτσια σας με το κινητό

Στο (κοντινό) μέλλον θα μπορείτε να αλλάζετε χρώμα στα παπούτσια σας με το κινητό
rehabstudio

Τα μαύρα sneakers που επιλέξατε το πρωί δεν «δένουν» τόσο καλά, τελικά, με τα ρούχα που φοράτε; Κανένα πρόβλημα. Ανοίξτε τη σχετική εφαρμογή στο κινητό σας και δώστε τους το χρώμα που επιθυμείτε.

Το +rehabstudio, μια εταιρία που δημιουργεί ριζοσπαστικές διαφημιστικές καμπάνιες, αποκάλυψε πρόσφατα μια νέα ιδέα με το όνομα «Shift Sneaker»: ένα παπούτσι κατασκευασμένο από ειδικά υλικά τα οποία μπορούν να επικοινωνήσουν με το κινητό μας και να αλλάξουν το χρώμα του παπουτσιού σε αυτό που επιθυμούμε.

«Το Shift Sneaker ερευνά μια λειτουργία που μπορεί να είναι εφικτή στο κοντινό μέλλον, βάσει υπαρχόντων υλικών τα οποία, μέχρι στιγμής, έχουν μόνο βιομηχανικές εφαρμογές και υλικών που έχει προβλεφθεί πως θα υπάρξουν, όπως οι μεταβαλλόμενες ίνες, οι οποίες δεν έχουν δημιουργηθεί ακόμα», είπε στην αμερικάνικη έκδοση της Huffington Post ο Mike Veitch, συνέταιρος στην +rehabstudio.

Στη θεωρία, υπάρχουν πολλές καινοτόμες εφαρμογές για «έξυπνα» παπούτσια που μπορούν να αλλάξουν χρώμα κατά παραγγελία. Το +rehabstudio έχει ήδη προτείνει μερικές στο site του: Η εφαρμογή με την οποία βγάζεις μια selfie και αλλάζεις αυτόματα το χρώμα των παπουτσιών σου ώστε να ταιριάζει με τα χρώματα των ρούχων σου. Ένα «πακέτο τρεξίματος» που μπορεί να κάνει τα αθλητικά σου παπούτσια να φωσφορίζουν σε διαφορετικά χρώματα, ανάλογα με τον ρυθμό που τρέχεις. Ένα «πακέτο ποδηλασίας» που κρατά ασφαλείς τους ποδηλάτες το βράδυ, δίνοντας έντονα, φωτεινά χρώματα στα παπούτσια τους.

Μην ενθουσιάζεστε όμως, τουλάχιστον όχι ακόμα. Τα εν λόγω sneakers βρίσκονται ακόμα σε θεωρητικό στάδιο. Δεν πρόκειται να τα δούμε να δημιουργούνται αν δεν δημιουργηθούν πρώτα οι μεταβαλλόμενες ίνες και τα κατάλληλα μετά-υλικά για καταναλωτικά εμπορεύματα, λέει ο Veitch. Όταν όμως όλα αυτά συμβούν, ο ίδιος φαντάζεται πως αυτά τα high-tech παπούτσια θα κοστίζουν περίπου όσο ένα συνηθισμένο υπόδημα -αλλά θα χρεώνουν έξτρα τα χρώματα που θα «κατεβάζετε» από την εφαρμογή, φυσικά.

Μέχρι στιγμής, η καλύτερη επιλογή που έχει κάποιος που επιθυμεί να γίνει «χαμαιλέοντας» μέσω της μόδας, είναι τα έξυπνα ρολόγια όπως το Apple Watch ή το Android Wear. Η εφαρμογή DressWatch, επίσης, σας επιτρέπει να τραβήξετε μια φωτογραφία των ρούχων σας και να αλλάξετε το χρώμα του smartwatch σας έτσι ώστε να ταιριάζει με τη χρωματική παλέτα που φοράτε.