ΔΙΕΘΝΕΣ
08/07/2015 08:30 EEST | Updated 08/07/2015 08:30 EEST

Γκι Φέρχοφστατ: «Προχωράμε υπνοβατώντας προς ένα Grexit»

JEFF PACHOUD via Getty Images
Top candidate of Liberals (ALDE) Guy Verhofstadt delivers a speech on April 30, 2014 during an UDI / MODEM campaign meeting in Lyon for the European election. AFP PHOTO / JEFF PACHOUD (Photo credit should read JEFF PACHOUD/AFP/Getty Images)

Την ανάγκη επιβολής μεταρρυθμίσεων ζήτησε ο Γκι Φέρχοφστατ, μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενώ τόνισε στον Αλέξη Τσίπρας πως «προχωράμε υπνοβατώντας σε ένα Grexit»

«Προχωράμε υπνοβατώντας προς ένα Grexit. Τους τελευταίους μήνες τρέχουμε. Και τον λογαριασμό θα τον πληρώσουν οι Έλληνες πολίτες. Αν θέλουμε να το αποφύγουμε πρέπει να υποβάλετε ένα αξιόπιστο πακέτο μεταρρυθμίσεων. Να κάνετε έναν νομικό χάρτη με σαφές χρονοδιάγραμμα, όχι απλές προθέσεις. Χρειαζόμαστε μεταρρυθμίσεις. Έρχομαι και στην Αθήνα να το συζητήσω, μαζί σας προσωπικά»

Οι μεταρρυθμίσεις που πρότεινε ο Φέρχοφστατ αφορούσαν στα πελατειακά συστήματα, στην ελάττωση του δημοσίου τομέα, στο άνοιγμα των αγορών και στην κατάργηση των προνομίων της εκκλησίας και άλλων θεσμών:

«Να τελειώσει το πελατειακό σύστημα, να μην εφαρμόζετε εσείς πελατειακά συστήματα. Ορίστηκαν τις τελευταίες μέρες 13 διευθυντές εκπαίδευσης, 12 από τον ΣΥΡΙΖΑ. Πέφτετε στην ίδια παγίδα που είχε πέσει το ΠΑΣΟΚ. Πρέπει να μειώσετε τον δημόσιο τομέα, ξέρω ότι είναι δύσκολο για τους αριστερούς, αλλά πρέπει να γίνει. Πρέπει να ανοίξετε τις αγορές. Θεσπίστε νομοθεσία για να ανοίξουν τουλάχιστον 10 επαγγέλματα. Προτείνετε να πάψουν τα προνόμια στις χώρες σας, των εφοπλιστών, της εκκλησίας. Τα προνόμια των νησιών και των κομμάτων, μην τα ξεχνάτε. Και το κόμμα σας παίρνει τέτοια χρήματα. Βάλτε τα όλα αυτά σε ένα πακέτο τις επόμενες ημέρες, είμαι βέβαιος ότι θα μπορέσουμε να βρούμε λύση»

Sponsored Post