Παρών σε εντυπωσιακή άσκηση της ΕΚΑΜ ο Γιάννης Πανούσης

H εντυπωσιακή άσκηση της ΕΚΑΜ που παρακολούθησε ο Γιάννης Πανούσης
HuffPost Greece

Σε μία εντυπωσιακή άσκηση των ανδρών της ΕΚΑΜ με σημειολογικό χαρακτήρα έδωσε το παρών ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης.

Η επίδειξη έγινε χθες στο πλαίσιο της τελετής λήξης της βασικής εκπαίδευσης 21 ανδρών, οι οποίοι αποτελούν μετά την ολοκλήρωση του σχολείου τα νέα μέλη της ΕΚΑΜ.

Οι αστυνομικοί έδειξαν το υψηλό επίπεδο της ετοιμότητας τους στις εγκαταστάσεις της Διεύθυνσης Ειδικών και Αστυνομικών Δυνάμεων στο Μαρκόπουλο, όπου έγιναν αναπαραστάσεις λεωφορειοπειρατείας και απελευθέρωση ομήρων. Ένας, μάλιστα, ελεύθερος σκοπευτής πυροβόλησε από απόσταση 100 μέτρων μπαλόνι που κρατούσε στο στόμα συνάδελφος του.

Ο κ. Πανούσης έδωσε συγχαρητήρια στους συμμετέχοντες εκαμίτες προσθέτοντας: «Ο δρόμος είναι μεγάλος αλλά όλοι από κάπου αρχίζουμε. Πρέπει να έχετε ψυχρό μυαλό και η καρδιά σας να είναι στην Ελλάδα και στη δημοκρατία. Είστε φύλακες του Συντάγματος. Πρέπει να δείχνετε τόλμη αλλά όχι απερισκεψία (…) Μην αφήσετε κανέναν εχθρό να μπει μέσα στη ζωή μας, τη χώρα μας και τη δημοκρατία μας. Και πάλι μπράβο. Είμαι περήφανος που η Αστυνομία έχει ένα τέτοιο σώμα».

Στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ερμηνεύουν την πρόθεση του κ. Πανούση να προβάλει στα ΜΜΕ άσκηση των ΕΚΑΜ ως μία προσπάθεια να δείξει ότι η ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται σε απόλυτη ετοιμότητα και μπορεί να αντιμετωπίσει ακραίες καταστάσεις σε μία πολύ κρίσιμη στιγμή για τη χώρα.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΚΑΜ αποτελείται συνολικά από 130 άνδρες, 100 στην Αθήνα και 30 στη Θεσσαλονίκη, ενώ οι εγκαταστάσεις της μεταφέρθηκαν από το Γουδί στο Μαρκόπουλο.

Δημοφιλή