To BBC στην Κηφισιά: Ρεπορτάζ στην γειτονιά του «ναι»

To BBC στην Κηφισιά: Ρεπορτάζ στην γειτονιά του «ναι»
Eurokinissi

«Κουλ και σικ, η Κηφισιά είναι μία από τις πλουσιότερες περιοχές της Αθήνας. Είναι επίσης μία από τις ελάχιστες στην πρωτεύουσα όπου η πλειοψηφία ψήφισε “ναι” στο δημοψήφισμα της Κυριακής», αναφέρει νέο άρθρο του BBC με τίτλο «Οι πολυτελείς ζωές των Ελλήνων παγώνουν στην γειτονιά του “ναι” στην Αθήνα».

«Ίσως οι πλούσιοι να έχουν την οικονομική δυνατότητα να ψηφίσουν “ναι”», δήλωσε ένας καταστηματάρχης στους δημοσιογράφους του BBC που επισκέφτηκαν τα βόρεια προάστια.

Εκεί, οι ίδιοι μίλησαν με επιχειρηματίες, οι οποίοι περιέγραψαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν λόγω των capital controls.

«Αν δεν πάρουν τα χρήματά τους, οι προμηθευτές παίρνουν πίσω τις προμήθειες», ανέφερε ο κοσμηματοπώλης Σταύρος Μεταξάς, τονίζοντας πως είναι σημαντικές οι σχέσεις με τους ξένους πελάτες.

«Αυτή η περιοχή είναι μία από τις ακριβότερες στην Ελλάδα, έτσι δεν βλέπουμε πολλά κλειστά μαγαζιά ή ζητιάνους στους δρόμους», δήλωσε στο BBC ένας άνδρας ονόματι Παναγιώτης Φωτίου.

«Οι Έλληνες στην Κηφισιά περιμένουν. Για τώρα, οι ζωές τους είναι σε αναμονή – το μέλλον τους στα χέρια άλλων», καταλήγει το άρθρο.

Δημοφιλή