Συγκροτείται Γενική Γραμματεία Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής

Συγκροτείται Γενική Γραμματεία Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής
Eurokinissi

Με Προεδρικό Διάταγμα συστήνεται Γενική Γραμματεία Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής, με σκοπό την υποβοήθηση και υποστήριξη του έργου του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής, το οποίο συγκροτήθηκε με πράξη του υπουργικού συμβουλίου της 6ης Φεβρουαρίου 2015.

Το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος κατατέθηκε στο Ε΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ιωάννη Δραγασάκη και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα και προβλέπει τη σύσταση και οργάνωση της Γενική Γραμματεία Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής, η οποία αναμένεται ότι, θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του υπουργείου Οικονομικών με 829.000 ευρώ ετησίως.

Η νέα γενική γραμματεία θα περιλαμβάνει τρία γραφεία, τα οποία θα υποστηρίζουν το έργο του γενικού γραμματέα της Γενικής Γραμματείας του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής, στους εξής τομείς:

1) Συντονισμού οικονομικής και αναπτυξιακής πολιτικής,

2) Στρατηγικού σχεδιασμού και

3) Οργάνωσης διοικητικής και οικονομικής υποστήριξης.

Οι θέσεις των προϊστάμενων θα καλυφθούν είτε με ανάθεση καθηκόντων σε καθηγητή Πανεπιστημίου, με παράλληλη άσκηση των κυρίων καθηκόντων του ή αποκλειστικά, είτε με διορισμό, είτε με απόσπαση μονίμων υπαλλήλων ή υπαλλήλων ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου του Δημοσίου, Ν.Π.Δ.Δ., Ο.Τ.Α., Ν.Π.Ι.Δ. και λοιπών φορέων του Δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Οι υπόλοιπες 15 προβλεπόμενες θέσεις προσωπικού και 12 θέσεις ειδικών συμβούλων και ειδικών συνεργατών, θα καλυφθούν με απόσπαση ή διορισμό.

Δημοφιλή