Είχε στήσει δικό του «ορυχείο» εξόρυξης μαρμάρου στην Πεντέλη

Είχε στήσει δικό του «ορυχείο» εξόρυξης μαρμάρου στην Πεντέλη
Eurokinissi

Παράνομο... ορυχείο εξόρυξης μαρμάρου Πεντέλης λειτουργούσε ένας 57χρονος σε περιοχή του Πεντελικού Όρους. Το πρωί της Τρίτης αστυνομικός του Αστυνομικού Τμήματος Πεντέλης αντιλήφθηκε την δραστηριότητα σκαπτικού μηχανήματος σε περιοχή του βουνού και ειδοποίησε τους συναδέλφους του στην Άμεση Δράση.

Οι αστυνομικοί που έφθασαν εκεί εντόπισαν ένα φορτηγό που οδηγούσε ο 57χρονος και το ακινητοποίησαν. Στην καρότσα του βρήκαν ένα μεγάλο κομμάτι μαρμάρου διαστάσεων 2x1x1 μέτρων, το οποίο έφερε εμφανή σημάδια πρόσφατης εξόρυξης.

Ο 57χρονος οδηγός του φορτηγού, ο οποίος δεν είχε καν άδεια οδήγησης, άδεια κυκλοφορίας και ασφαλιστήριο συμβόλαιο, συνελήφθη. Όπως εξακριβώθηκε, είχε προβεί λίγο νωρίτερα με τη χρήση σκαπτικού μηχανήματος στην εξόρυξη του κατασχεθέντος κομματιού μαρμάρου.

Με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του για παράβαση του νόμου «περί εκμεταλλεύσεως λατομείων αδρανών υλικών και απαγορεύσεως εκμεταλλεύσεως λατομείων μαρμάρου σε περιοχή του Πεντελικού Όρους», και παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Δημοφιλή