Ημικαταδυόμενο πλοίο για τον κινεζικό στόλο

Ημικαταδυόμενο πλοίο για τον κινεζικό στόλο
Screengrab/YouTube

Ένα ημικαταδυόμενο πλοίο πρόσθεσε στο πολεμικό ναυτικό της η Κίνα, προκειμένου να ενισχύσει την παρουσία της στη Θάλασσα Ανατολικής Κίνας, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Reuters, το σκάφος, το οποίο φέρει τον αριθμό 868, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά μικρών σκαφών και ως προσωρινή πλατφόρμα για την επισκευή σκαφών τα οποία έχουν υποστεί ζημιές.

Πρόκειται για το πρώτο σκάφος του τύπου που εισέρχεται στον στόλο της χώρας, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό (CCTV) και, σύμφωνα με το Reuters, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη διεξαγωγή μεγάλης κλίμακας αποβατικών επιχειρήσεων, όπως για παράδειγμα στην περίπτωση μιας εισβολής στην Ταϊβάν- καθώς και ως μια κινητή βάση στη Θάλασσα της Ανατολικής Κίνας.

Υπενθυμίζεται ότι η Κίνα έχει αυξήσει τις αμυντικές της δαπάνες τα τελευταία χρόνια με σκοπό τον εκσυγχρονισμό των ενόπλων δυνάμεών της – οι οποίες είναι οι μεγαλύτερες στον κόσμο. Επίσης, επιδιώκεται η ανάπτυξη ενός πολεμικού ναυτικού ωκεανικών δυνατοτήτων, ικανό για προβολή ισχύος μακριά από τα ύδατα της χώρας.

Δημοφιλή