ΚΟΙΝΩΝΙΑ
10/07/2015 16:04 EEST | Updated 10/07/2015 18:24 EEST

Συλλαλητήρια κατά της συμφωνίας

Eurokinissi

Τρία συλλαλητήρια πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Παρασκευής στο κέντρο της Αθήνας με αφορμή την πρόταση που κατέθεσε η κυβέρνηση στους δανειστές.

«Όλοι στους δρόμους.  Αγώνας τώρα για να ακυρώσουμε τα σχέδια πτώχευσης του λαού! Να πούμε όχι στο νέο βάρβαρο μνημόνιο!» ήταν το μήνυμα του ΠΑΜΕ

Ειδικότερα το ΠΑΜΕ έχει καλέσει σε συγκεντρώσεις κατά της ελληνικής πρότασης σε όλη τη χώρα.

Στην Αθήνα οι διαδηλωτές ξεκίνησαν να συγκεντρώνονται στις 7 μ.μ. στην Ομόνοια και πραγματοποίησαν πορεία προς την πλατεία Συντάγματος, μέσω της οδού Σταδίου.

pame

«Δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο πλέον. Ο εργαζόμενος λαός τώρα πρέπει να οργανωθεί στα ταξικά συνδικάτα, στις επιτροπές αγώνα, μέσα στους τόπους δουλειάς, τις γειτονιές, μέσα από λαϊκές επιτροπές να οργανώσει την πάλη του, τη διεκδίκησή του, να οργανώσει τη λαϊκή συμμαχία του, γιατί τα μέτρα που έρχονται είναι πολύ σκληρά με το μνημόνιο 3 ή με την κρατική χρεοκοπία» δήλωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

Επίσης στις 19:00 η ΑΝΤΑΡΣΥΑ απηύθυνε κάλεσμα στην κινητοποίηση που οργάνωσαν εργατικά σωματεία, συλλογικότητες στα Προπύλαια. 

«Καμία διαπραγμάτευση – καμία νέα συμφωνία. Όχι στο ξεπούλημα της απόφασης του λαού. Όχι μέχρι τέλους» είναι το μήνυμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Σε νέα συγκέντρωση καλούν οι διοργανωτές των πρόσφατων συγκεντρώσεων του «όχι» στις 7.30 το απόγευμα της Παρασκευής, στην πλατεία Συντάγματος.

oxi

«Η μεγάλη γιορτή του Όχι - Κάτω τα χέρια από τη Δημοκρατία» είναι το σύνθημα τους τονίζουν σε κείμενο, που διακινείται μέσω των social media ότι «την Κυριακή νικήσαμε και μαζί με μας νίκησαν οι λαοί όλης της Ευρώπης. Νικήσαμε εμείς που μέσα σε πέντε χρόνια χάσαμε τις δουλειές μας, κλείσαμε τα μαγαζιά μας, είδαμε τα παιδιά μας και τους φίλους μας να φεύγουν μετανάστες. Νικήσαμε εμείς που δεν τρομοκρατηθήκαμε από τις κλειστές τράπεζες. Νικήσαμε κι εμείς οι νέοι και οι νέες που παίρνουμε τη ζωή στα χέρια μας για ένα φωτεινό αύριο. Νικήσαμε εμείς που έχουμε τη Δημοκρατία ως κόρην οφθαλμού και δεν επιτρέψαμε να γίνει στον τόπο μας πραξικόπημα από την τηλεόραση».

oxi

«Καλούμε όμως να σωπάσουν όσοι προσπάθησαν να μας τρομοκρατήσουν, να μας λοιδορήσουν μέσα στη χώρα, μίντια και συμφέροντα. Καλούμε τους πολιτικούς του Ναι να σεβαστούν την απόφασή μας και να την στηρίξουν, είναι υποχρεωμένοι από το Σύνταγμα.

Και πάρτε το χαμπάρι, δανειστές και ντόπιοι εκβιαστές: εμείς και με τον φόβο κλείσαμε τους λογαριασμούς μας και με τη λιτότητα. Με το περήφανο Όχι προχωράμε μπροστά, φτιάχνουμε την καινούργια Ελλάδα της αξιοπρέπειας και με τους άλλους λαούς την Ευρώπη της δημοκρατίας. Οι εκβιασμοί και τα τελεσίγραφα επιστρέφονται».

d

Και Ρώσοι υπέρ του όχι στο Σύνταγμα

Εν τω μεταξύ στο Σύνταγμα ανέμισαν και ρώσικες σημαίες από ολιγομελή ομάδα Ρώσων διαδηλωτών που συντάσσονται υπέρ του όχι.

r