Δεν ψηφίζει η Ραχήλ Μακρή την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ

Δεν ψηφίζει η Ραχήλ Μακρή την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ

Δεν ψηφίζει η Ραχήλ Μακρή την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ανακοίνωσε κατα τη συνεδρίαση των τεσσάρων επιτροπών της Βουλής, για να δοθεί εξουσιοδότηση στην κυβένρηση για διαπραγματευση με τους εταίρους.

«Δεν θα σας εξουσιοδοτήσω με την ψήφο μου να περάσετε μέτρα που δεν εξυπηρετούν τον άνεργο και τον συνταξιούχο», τόνισε χαρακτηριστικά η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Συνεχίζοντας την κριτική, είπε:

«Καλούμαστε σήμερα να επικυρώσουμε μια εντολή διαπραγμάτευσης που δεν δύναται να υπερβεί την εντολή που πήραμε από τις εκλογές και από το δημοψήφισμα. Κατανοούμε ότι ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι επιχειρούν να παρασύρουν τον ΣΥΡΙΖΑ σε ένα νέο μνημόνιο» και, απευθυνόμενη προς όλες τις κατευθύνσεις, είπε: «Ωστόσο, κύριοι δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Δεν επιτρέπω να βρείτε άλλοθι για να ρίξετε αυτή τη χώρα και τους πολίτες της. Δεν θα επιτρέψω να μειωθούν οι συντάξεις μέσω αύξησης ΦΠΑ. Δεν γίνεται να αυξηθούν φόροι ακινήτων. Δεν σας εξουσιοδοτώ να ξεπουλήσετε αεροδρόμια, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, λιμάνια και Ελληνικό και όλη τη δημόσια περιουσία μέσω ΤΑΙΠΕΔ. Δεν στηρίζω ό,τι δεν είναι συμβατό με το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης. Κάνω ύστατη έκκληση να διαπραγματευτείτε με βάση την εντολή του λαού. Δεν εγκρίνω πρόταση που κατά 80% είναι ίδια με αυτή που μας έθεσε ο Γιούνκερ».

Ζήτησε διαπραγμάτευση με βάση την εντολή του λαού, λέγοντας: «Παρά τς απειλές για το νόμισμα και την παραμονή στην ευρωπαική ένωση, οι πολίτες έδειξαν ότι διαθέτουν αρετή και τόλμη, να το δείξει και η κυβέρνηση», είπε ζητώντας έστω και την ύστατη στιγμή η κυβέρνηση να διαπραγματευτεί με το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και όχι με την πρόταση Γιούνκερ..

Ένώ έκλεισε την ομιλία της με τη φράση του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη: «Ὅταν ἀποφασίσαμε νὰ κάμωμε τὴν Ἐπανάσταση, δὲν ἐσυλλογισθήκαμε οὔτε πόσοι εἴμεθα οὔτε πὼς δὲν ἔχομε ἄρματα… ἀλλὰ ὡς μία βροχὴ ἔπεσε εἰς ὅλους μας ἡ ἐπιθυμία τῆς ἐλευθερίας μας» είπε για να προσθέσει «θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία, ο λαός την απέδειξε δεν ξέρω όμως να την διαθέτετε και εσείς».

Δημοφιλή