«Κυνηγήστε» καρχαρίες από το σπίτι σας- με «όπλο» τον υπολογιστή σας

«Κυνηγήστε» καρχαρίες από το σπίτι σας- με «όπλο» τον υπολογιστή σας
I shot this tiger shark at Tiger Beach.
I shot this tiger shark at Tiger Beach.
WIlly Volk/Flickr

Οι καρχαρίες ασκούν, παραδοσιακά, θα έλεγε κανείς, μια ιδιαίτερη «γοητεία» στο κοινό: Η εικόνα των φονικών πλασμάτων που βλέπει κανείς σε κινηματογραφικές παραγωγές όπως τα «Σαγόνια του Καρχαρία» έχει στοιχειώσει συνειδήσεις- και πολλοί (για την ακρίβεια, όλοι) τρέμουν και μόνο στην ιδέα ενός απειλητικού πτερυγίου που ξεπροβάλλει πάνω από τα κύματα, κινούμενο προς το μέρος τους.

Ο καρχαρίας (ή τουλάχιστον, αρκετά είδη του- καθώς υπάρχουν και άλλα που είναι μάλλον ακίνδυνα για τον άνθρωπο) αποτελεί ένα από τα κορυφαία και είδη αρπακτικών/ κυνηγών του πλανήτη, πραγματικός βασιλιάς του υδάτινου περιβάλλοντός τους- και ως εκ τούτου, η σημασία του για τα οικοσυστήματά του είναι τεράστια, καθώς κρατά υπό έλεγχο τους πληθυσμούς των θηραμάτων του.

Ωστόσο, οι καρχαρίες παραμένουν σε μεγάλο βαθμό μυστήριο για τους επιστήμονες, όσον αφορά στη συμπεριφορά και τις τάσεις τους.

Με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας και του Ίντερνετ, σήμερα ακόμα και ένας απλός χρήστης του Διαδικτύου μπορεί να παρατηρήσει/ μελετήσει πραγματικούς χαρακτήρες, σε πραγματικό χρόνο. Τα πέντε ακόλουθα εργαλεία είναι «must» για κάθε φανατικό...καρχαριόφιλο.

Δημοφιλή