10 εύκολοι τρόποι για να εξοικονομήσετε χρήματα

10 εύκολοι τρόποι για να εξοικονομήσετε χρήματα
Alamy

Σε ποιον δεν αρέσει να βάζει μερικά χρήματα στην άκρη, ειδικά όταν χρειάζεται να κάνει μερικές μόνο απλές κινήσεις και να μην στερηθεί τίποτα από την καθημερινότητά του; Για το λόγο αυτό, μαζέψαμε 10 απλές προτάσεις, οι οποίες θα σας βοηθήσουν να κρατήσετε το πορτοφόλι σας σε υγιή επίπεδα και να εξοικονομήσετε κάποια χρήματα.

1. Κλείνετε τους διακόπτες

Δεν χρειάζεται να αφήνετε το σπίτι σας φωτισμένο σαν να είναι η πλατεία Συντάγματος όταν φεύγετε το βράδυ. Εάν πάλι νιώθετε πιο ασφαλείς να έχετε κάτι αναμμένο για τους κλέφτες, ένα φως αρκεί.

2. Βάλτε τις συσκευές σε λειτουργία τη σωστή ώρα

Μετά τις 11 το βράδυ ισχύει το νυχτερινό ρεύμα, το οποίο μπορείτε να αποκτήσετε με μία απλή αίτηση στη ΔΕΗ. Προγραμματίζοντας τα πλυντήριά σας για μετά τις 11 μπορείτε να γλιτώσετε ένα σημαντικό ποσό σε ρεύμα κάθε μήνα.

3. Προγραμματίστε τα γεύματά σας

Κάντε ένα πλάνο με τα φαγητά που θα μαγειρέψετε όλη την εβδομάδα και περιορίστε τις επισκέψεις που κάνετε στο σούπερ μάρκετ.

4. Συγκρίνετε τις τιμές

Μπορεί να έχετε συνηθίσει να παίρνετε μία συγκεκριμένη μάρκα καφέ ή μακαρόνια, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να αλλάξετε τις συνήθειές σας, ειδικά όταν αυτό σημαίνει ότι θα γλιτώσετε χρήματα.

5. Αγοράστε πράγματα σε ποσότητες

Πολλές φορές, τόσο τα καθαριστικά, όσο και τα τρόφιμα πωλούνται σε μεγάλες συσκευασίες και έχουν προσφορές. Μπορεί να μην χρειάζεστε πολλά πακέτα μακαρόνια ή χαρτιά υγείας, αλλά μακροπρόθεσμα θα ωφελήσετε την τσέπη σας.

6. Ελέγξτε τον αέρα στα λάστιχα του αυτοκινήτου σας

Δεν χρειάζεται να αφήσετε τα λάστιχα του αυτοκινήτου σας να ξεφουσκώσουν εντελώς για να ελέγξετε τον αέρα. Τότε μπορεί να είναι πολύ αργά και να έχετε καταστρέψει τόσο τα λάστιχα, όσο και τα τακάκια.

7. Προσοχή στον θερμοστάτη

Το καλοκαίρι μπορεί να μην τον πειράζετε καθόλου, αλλά τον χειμώνα τουλάχιστον δεν χρειάζεται να τον ανεβοκατεβάζετε συνέχεια. Μία σταθερή θερμοκρασία θα σας βοηθήσει να κάψετε λιγότερο πετρέλαιο.

8. Να γνωρίζετε τι έχετε στη ντουλάπα σας

Δεν είναι λίγες οι φορές που νομίζουμε ότι έχουμε έλλειψη από κάποιο ρούχο το οποίο έχουμε ξεχάσει ότι βρίσκεται στη ντουλάπα μας. Αφιερώστε λίγο χρόνο να δείτε τι έχετε κρυμμένο.

9. Σταματήστε να πληρώνετε συνδρομές που δεν χρησιμοποιείτε

Και ειδικότερα, αυτή την ετήσια συνδρομή στο γυμναστήριο που δεν πηγαίνετε ποτέ.

10. Επισκευάστε αντί να αντικαθιστάτε

Μη βιαστείτε να πετάξετε ένα πουκάμισο επειδή σκίστηκε λίγο ή έφυγε ένα κουμπί.