Καμμένος: Κάναμε τα πάντα για τη συμφωνία - Ο πρωθυπουργός έδωσε τιτάνιο αγώνα αλλά ήταν άνισος

Καμμένος: Κάναμε τα πάντα για τη συμφωνία - Ο πρωθυπουργός έδωσε τιτάνιο αγώνα αλλά ήταν άνισος
Nikos Libertas / SOOC

«Εάν ψηφίζαμε με συνείδηση, θα λέγαμε “όχι” σήμερα. Ντρέπομαι που το κείμενο ήρθε στα αγγλικά». Έτσι ξεκίνησε την τοποθέτησή του ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμενος, δείχνοντας την δύσκολη θέση που βρίσκεται ο κυβερνητικός εταίρος του Αλέξη Τσίπρα.

«Ο λαός αποφάσισε να αποκαθηλώσει τις κυβερνήσεις που φέρνανε τα νομοσχέδια στα αγγλικά« είπε από το βήμα της Βουλής, για να εισπράξει τις αντιδράσεις των υπολοίπων κομμάτων, καθώς και το συγκεκριμένο κείμενο ήρθε στα αγγλικά. Για να απαντήσει: «Ντρέπομαι που είναι στα αγγλικά το κείμενο που ήρθε εδώ. Αλλά δεν το προσυπογράφω χωρίς καν να το εξετάσω, όπως κάνατε εσείς».

Δεν φοβάμαι το Grexit – Φοβάμαι τον Εθνικό Διχασμό

«Δεν φοβάμαι το Grexit. Ένα μόνο φοβάμαι: φοβάμαι τον Εθνικό Διχασμό και τον εμφύλιο πόλεμο. Τέτοια ευθύνη στην πλάτη μου δεν μπορώ να αναλάβω, δεν έχω τη λαϊκή εντολή αυτή, να οδηγήσω την πατρίδα στον εμφύλιο σπαραγμό» είπε.

Κατά τον κ. Καμμένο, καλούνται να ψηφίσουμε μια συμφωνία η οποία έχει ως βασικό κείμενο αυτό για το οποίο συμφωνήσαμε, με αλλαγές που επιβάλλουν διαμεσολαβητές δανειστές για να γίνουν αποδεκτές. «Βλέπουμε να μπαίνουν διατάξεις αντίθετες με το Σύνταγμα, τους νόμους και τα πιστεύω μας», είπε.

«Τα νησιά προστατεύονται από το Σύνταγμα. Καλούμεθα να ψηφίσουμε αντισυνταγματικές διατάξεις. Καλούμεθα να ψηφίσουμε διατάξεις που αλλιώς συμφωνήθηκαν και αλλιώς έρχονται σήμερα», είπε.

Για το προσωπικό του Άμυνας δεν θα κοπεί ούτε ευρώ

Η συγκεκριμένη συμφωνία αποτελεί συνθηκολόγηση, εξήγησε και δεσμεύτηκε ότι για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων δεν πρόκειται να κοπεί ούτε ένα ευρώ. «Το εγγυώμαι εγώ προσωπικά» είπε.

«Διασφάλισε έστω μικρά πράγματα που απαλύναμε τον πόνο ανθρώπων που χτυπήθηκαν από τα μνημόνια. Η κυβέρνηση έκανε τα πάντα για τη διαπραγμάτευση. Ο πρωθυπουργός έδωσε τιτάνιο αγώνα και ο ίδιος προσωπικά και όλοι εκείνοι που ήταν μαζί του. Αλλά άνισο αγώνα» τόνισε.

Δημοφιλή