Ζωή Κωνσταντοπούλου: Το περιεχόμενο της συμφωνίας δεν θα μπορούσα ποτέ να το ψηφίσω – Δηλώνω παρούσα

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Το περιεχόμενο της συμφωνίας δεν θα μπορούσα ποτέ να το ψηφίσω – Δηλώνω παρούσα

Καταγγελτική κατά της Ευρώπης και της Γερμανίας εμφανίστηκε η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, μιλώντας στη συζήτηση της Ολομέλειας επί της ελληνικής πρότασης, και ενώ όλοι περίμεναν την αντίδραση της για τα μέτρα που προτείνει η κυβέρνηση. Η αντίδραση αυτή ήταν να δηλώσει παρούσα στην ψηφοφορία.

«Το περιεχόμενο της συμφωνίας δεν θα μπορούσα ποτέ να το ψηφίσω και να το νομιμοποιήσω. Ο πρωθυπουργός εκβιάζεται για την επιβίωση του λαού. Τη θεσμική μου ευθύνη την αναλαμβάνω δηλώνοντας παρούσα» τόνισε.

«Το όχι του λαού υπερβαίνει όλους και όλες μας. Η κυβέρνηση εκβιάζεται για να συναινέσει σε εκείνα που δεν την αντιπροσωπεύουν, δεν της αναλογούν. Ο πρωθυπουργός μίλησε με ειλικρίνεια, γενναιότητα. Είναι ο νεότερος πρωθυπουργός και αυτός που πάλεψε όσο κανείς προκάτοχός του. Εκπροσωπεί τη γενιά μας και δίνει ελπίδα. Τον τιμώ και θα τον τιμώ. Θεσμική μου ευθύνη να μην κλείσω τα μάτια στον εκβιασμό» είπε.

«Εδώ και πέντε μήνες η κυβέρνηση με κορμό την Αριστερά δίνει μια άνιση μάχη», τόνισε η πρόεδρος της Βουλής. «Το πώς ο καθένας επιλέγει και αποφασίζει να πράξει μπορεί να διαφέρει. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα τις αποφάσεις που βγαίνουν μέσα από μια υπαρξιακή διαδικασία να τις ευτελίζει. Όλοι και όλες κρινόμαστε και θα κριθούμε. Όλοι και όλες κρινόμαστε και θα κριθούν. Από τα ναι και τα όχι μας», είπε επίσης.

«Μια Ευρώπη μεταμορφώνεται σε εφιαλτική φυλακή για τους λαούς της», τόνισε ενώ υπενθύμισε ότι ο λαός εμπιστεύθηκε στην κυβέρνηση την απαλλαγή του από τα δεσμά του μνημονίου.

Αναφερόμενη στη Γερμανία τόνισε ότι απόλαυσε τη μεγαλύτερη διαγραφή χρέους μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. «Η Γερμανία συμπεριφέρεται σαν να της χρωστά η ιστορία και ο λαός, σαν να θέλει να πάρει ρεβάνς για τις θηριωδίες της, με μια πολιτική που συνιστά έγκλημα κατά της ανθρωπότητας υπό την ποινική έννοια», επεσήμανε.

Η δανειστές εκβιάζουν την κυβέρνηση

Η περιαγωγή του λαού και της κυβέρνησης σε συνθήκες ασφυξίας και απειλής βίαιης χρεοκοπίας συνιστά ευθεία παραβίαση όλων των διεθνών συνθηκών προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καταστατικού ΟΗΕ κ.α. σημείωσε ενώ κατηγόρησε τους δανειστές ότι εκβιάζουν την κυβέρνηση. «Ο εκβιασμός δεν είναι νομοτέλεια. Οι δανειστές εκβιάζουν την κυβέρνηση. Ενεργούν δόλια ενώ γνώριζαν από το 2010 ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο» επεσήμανε.

Δημοφιλή