ΔΙΕΘΝΕΣ
13/07/2015 06:53 EEST | Updated 13/07/2015 11:30 EEST

Ένοπλη ληστεία με ομήρους στο Παρίσι

ERIC PIERMONT via Getty Images
This picture taken on April 15, 2014 shows the facade of the new shopping center Qwartz which opened on April 9, 2014 in Villeneuve-la-Garenne, north of Paris. AFP PHOTO / ERIC PIERMONT (Photo credit should read ERIC PIERMONT/AFP/Getty Images)

Τρεις ένοπλοι κακοποιοί επιχείρησαν σήμερα το πρωί να ληστέψουν ένα κατάστημα εμπορικού κέντρου σε βόρειο προάστιο του Παρισιού, απ' όπου η αστυνομία απομάκρυνε 18 ανθρώπους, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν οι κακοποιοί εξακολουθούν να κρατούν ομήρους στο εμπορικό κέντρο Qwartz του προαστίου Βιλνέβ-λα-Γκαρέν. Σύμφωνα με την αστυνομία, δεν υπάρχει ένδειξη ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια.

«Γύρω στις 06:30 (τοπική ώρα, 07:30 ώρα Ελλάδας), δύο ή τρεις ένοπλοι κακοποιοί εισήλθαν στο κατάστημα Primark (μια ιρλανδική επιχείρηση πώλησης ενδυμάτων) με πρόθεση, όπως πιστεύουμε, να διαπράξουν ένοπλη ληστεία», εξήγησε μια αστυνομική πηγή.

«Δεν γνωρίζουμε αν εξακολουθούν να βρίσκονται εκεί", πρόσθεσε η πηγή αυτή. Αστυνομικοί της επίλεκτης μονάδας Raid, η οποία ειδικεύεται σε καταστάσεις ομηρείας, συνέχιζαν αργά το πρωί τις έρευνές τους για να εντοπίσουν τους κακοποιούς, "οι οποίοι βιντεοσκοπήθηκαν να μπαίνουν μέσα στο εμπορικό κέντρο και σύμφωνα με τις κάμερες επιτήρησης δεν φαίνεται να έχουν βγει απ' αυτό».

«Φαίνεται πως αναγνωρίσθηκε ένας εργαζόμενος μεταξύ των τριών υπόπτων», πρόσθεσε πηγή που έχει πληροφορίες σχετικά με τις έρευνες.

Η συνοικία αποκλείσθηκε και νωρίτερα το πρωί αστυνομικοί της Raid απομάκρυναν 18 ανθρώπους από το εμπορικό κέντρο. Οι εργαζόμενοι αυτοί είχαν καταφύγει σε μια καντίνα του εμπορικού κέντρου, σύμφωνα με αστυνομική πηγή.

«Δεκαοκτώ πρόσωπα απομακρύνθηκαν γύρω στις 10:30 (11:30 ώρα Ελλάδας), το ένα εξ αυτών παρουσίασε αδιαθεσία, όμως δεν υπάρχουν τραυματίες», δήλωσε η πηγή.

Σύμφωνα με μια άλλη αστυνομική πηγή, μία εργαζόμενη του καταστήματος Primark «έστειλε γύρω στις 07:00 (08:00 ώρα Ελλάδας) ένα μήνυμα κειμένου στον φίλο της για να του πει πως έχει συλληφθεί όμηρος από δύο ενόπλους».

Η ανάμνηση των ισλαμιστικών επιθέσεων του Ιανουαρίου, που είχαν στοιχίσει τη ζωή 17 ανθρώπων, ανάμεσα στους οποίους ήταν όμηροι που είχαν συλληφθεί σε εβραϊκό κατάστημα στο Παρίσι, παραμένει ζωηρή στη Γαλλία. Μονάδες της Raid είχαν συμμετάσχει και τότε στην εξουδετέρωση των δραστών των επιθέσεων.

Η σημερινή επίθεση στο εμπορικό κέντρο του Βιλνέβ-λα-Γκαρέν, η οποία αποδίδεται από την αστυνομία σε γκάνγκστερ, πραγματοποιείται ενώ η Γαλλία και ιδιαίτερα η περιοχή του Παρισιού παραμένουν στο υψηλότερο επίπεδο συναγερμού για τρομοκρατική επίθεση.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)