9 συγκλονιστικές αεροφωτογραφίες από drones

9 συγκλονιστικές αεροφωτογραφίες από drones

Όταν δεν πέφτουν πάνω σε ανύποπτα άτομα που παρελαύνουν στο δρόμο ή στο γκαζόν του Λευκού Οίκου, τα drones μπορούν να τραβήξουν εκπληκτικές φωτογραφίες.

Περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι -επαγγελματίες και αρχάριοι- δήλωσαν συμμετοχή στον δεύτερο Διεθνή Διαγωνισμό Drone Φωτογραφίας (International Drone Photography Contest) υποβάλλοντας την αεροφωτογραφία τους. Ο διαγωνισμός, ο οποίος διοργανώνεται από το Dronestagram και έχει ως χορηγούς το National Geographic και την Kodak, περιλάμβανε εντυπωσιακές φωτογραφίες που τραβήχτηκαν πάνω από τη Βραζιλία, τη Γαλλική Πολυνησία, τη Βουλγαρία και πολλά ακόμα μέρη σε όλο τον κόσμο.

Το Dronestagram ανακοίνωσε τις προάλλες τους μεγάλους νικητές στις τρεις βασικές κατηγορίες: τοποθεσίες, φύση και «dronies», ή αλλιώς, selfies από drones. Μια ακόμα κατηγορία ήταν αυτή των «most liked» φωτογραφιών, οι οποίες επιλέχθηκαν βάσει online ψηφοφορίας. Οι φωτογραφίες του διαγωνισμού αντανακλούν το τοπίο της φωτογραφίας που αλλάζει, καθώς τα drones έχουν γίνει για τα καλά κομμάτι της ζωής μας.

«Τα κτήρια σχεδιάστηκαν για να τα βλέπουμε από αυτή την οπτική γωνία», είχε πει ο Amos Chapple, drone φωτογράφος, στο BBC News πέρυσι. «Αυτό είναι το καλό τους προφίλ».

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τις πραγματικά συγκλονιστικές φωτογραφίες που κέρδισαν στο διαγωνισμό.

Dronestagram Contest Winners

Το άρθρο είναι μετάφραση του «International Drone Photography Contest Draws Some Of The Most Stunning Aerial Shots Of The Year» της Huffington Post US.