Αμετάβλητο στα 88,6 δισ. ευρώ άφησε τον ELA για τις ελληνικές τράπεζες η ΕΚΤ

Αμετάβλητο στα 88,6 δισ. ευρώ άφησε τον ELA για τις ελληνικές τράπεζες η ΕΚΤ

public-photo.net/oldgallery/thumbnails-250.htmlInformation Regarding Copyright: public-photo.net/copyright/" data-caption="Free Photos â 100 EUROMore Photos and Full Size Up to 3072 x 2304 pixelspublic-photo.net/oldgallery/thumbnails-250.htmlInformation Regarding Copyright: public-photo.net/copyright/" data-credit="Public Domain Photos/Flickr">

Αμετάβλητο άφησε για την Δευτέρα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα το ανώτατο όριο δανεισμού των ελληνικών τραπεζών μέσω του μηχανισμού έκτακτης ρευστότητας (ELA).

Σύμφωνα με πληροφορίες, το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ αποφάσισε στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης να μην αυξήσει το όριο ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών στα επίπεδα των περίπου 88 δισ. ευρώ. Η κατάσταση της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών αναμένεται να επανεξεταστεί από το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ την Τετάρτη.

Κλειστές οι τράπεζες μέχρι τις 15 Ιουλίου

Στο μεταξύ οι τράπεζες θα παραμείνουν κλειστές μέχρι και τις 15 Ιουλίου, καθώς σύμφωνα με νέα υπουργική απόφαση, παρατείνεται η τραπεζική αργία που κηρύχθηκε με την από 28 Ιουνίου 2015 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Δημοφιλή