Καμμένος: Σε κυβέρνηση εθνικού σκοπού δεν συμμετέχουμε, όχι στη συμφωνία

Καμμένος: Σε κυβέρνηση εθνικού σκοπού δεν συμμετέχουμε,
Sooc

Αντίθετος με τη συμμετοχή του σε μια κυβέρνηση εθνικού σκοπού εμφανίοστηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ, Πάνος Καμμένος σε δηλώσεις του αμέσως μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό

«Η συμφωνία που είχε επιτευχθεί στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της δημοκρατίας ήταν μια συμφωνία για την οποία είχαμε διαβεβαιώσεις και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό η οποία ήταν αποδεκτή από το Eurogroup. Γνωρίζετε ότι όσο αφορά εμένα και τους ΑΝΕΛ κάναμε ειδικές διαπραγματεύσεις για τα θέματα τα οποία είχαμε κόκκινες γραμμές. Η συμφωνία αυτή πήγε στη Βουλή των Ελλήνων και έλαβε την έγκριση της πλειοψηφίας των βουλευτών. Ο πρωθυπουργός με αυτή την συμφωνία εχθές όχι μόνο δεν αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης στο Eurogroup αλλά παραβιάστηκε πλήρως. Χθες ο πρωθυπουργός της χώρας αντιμετώπισε ένα πραξικόπημα εκ μέρους της Γερμανίας αλλά και άλλων χωρών. Έφτασε στο σημείο να εκβιαστεί ο πρωθυπουργός με κατάρρευση των τραπεζών και ολικό κούρεμα καταθέσεων», δήλωσε ο κ. Καμμένος και συμπλήρωσε:

«Ο πρωθυπουργός λοιπόν απέναντι σε αυτόν τον εκβιασμό έφτασε στο σημείο να κάνει μια συμφωνία. Σε αυτή όμως τη συμφωνία η οποία φέρνει πολύ νέα δεδομένα μιλά για 50 δισ. εγγυήσεις της δημόσιας περιουσλίας, μιλά για αλλαγές στον κώδικα πoλιτικής δικονομίας που θα οδηγήσει σε κατασχέσεις σπιτιών» τόνισε ο κ Καμμένος.

Ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ τόνισε επίσης ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση εθνικού σκοπού στην οποά θα συμμετέχουν ΝΔ και Ποτάμι.

«Θέλω να πω ότι η προσπάθεια του πρωθυπουργού είχε την στήριξη όλων των Ελλήνων, θα προχωρήσουμε μαζί ώστε να διεκδικήσουμε το δίκαιο των ελλήνων πολιτών.

Ο πρωθυπουργός δεν μπορούσε να κάνει τίποτα άλλο σε αυτό το εκβιαστικό δίλημμα. Η βουλή των Ελλήνων έχει το λόγο. Δεν πρόκειται να συμμετέχουμε σε κυβέρνηση εθνικού σκοπού με εταίρους που τα δίναν όλα. Εννοώ τον αρχηγό της ΝΔ και του Ποταμιού που λέγαν να τα δώσουμε όλα», δήλωσε ο κ. Καμμένος

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του κ. Καμμένου:

Δημοφιλή