Ειδησεις

Ερώτηση Αυγενάκη για διερεύνηση υπόθεσης μεταφοράς χρημάτων από υπουργό πριν κλείσουν οι τράπεζες

Eurokinissi

Ερώτηση προς τον πρωθυπουργό, τον υπουργό Δικαιοσύνης και τον υπουργό Οικονομικών, κατέθεσε ο βουλευτής της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης με την οποία ρωτά «αν αποδεσμεύθηκαν τραπεζικές καταθέσεις υπουργού της κυβέρνησης, λίγο πριν το κλείσιμο των τραπεζών;».

Ο κ. Αυγενάκης επικαλείται δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο υπουργός, λίγες ώρες πριν το κλείσιμο των τραπεζών, έκανε ανάληψη των προθεσμιακών του καταθέσεων. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι το συγκεκριμένο κυβερνητικό στέλεχος - δεν δραστηριοποιείται πολιτικά στο Ηράκλειο - επικοινώνησε το πρωί της Πέμπτης 25 Ιουνίου με τον διευθυντή ενός από τα πέντε υποκαταστήματα της Εθνικής Τράπεζας στην πόλη του Ηρακλείου Κρήτης και απαίτησε να αποδεσμεύσει άμεσα τις προθεσμιακές καταθέσεις που είχε εκεί μαζί με δύο στενά συγγενικά του πρόσωπα. Οι σχετικές διαδικασίες προχώρησαν άμεσα και λίγη ώρα αργότερα υπάλληλος της τράπεζας μετέφερε ένα ποσό που έφθανε τα 200.000 περίπου ευρώ στο σπίτι του ενός από τα δύο συγγενικά πρόσωπα του υπουργού...».

Πλην της διερεύνησης της συγκεκριμένης υπόθεσης, ο κ. Αυγενάκης ζητεί και τη δημοσιοποίηση των στοιχείων που θα προκύψουν, καθώς και τις κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών των μελών του υπουργικού συμβουλίου, αλλά και όλων των βουλευτών, γενικών γραμματέων και διοικητών Οργανισμών του Δημοσίου.

Επιπλέον, με άλλη ερώτησή του ο βουλευτής της ΝΔ, ζητεί να πληροφορηθεί σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διερεύνηση της υπόθεσης - όπως ο ίδιος ζήτησε - στην οποία δημοσίευμα εμπλέκει τον ίδιο. Σύμφωνα με το δημοσίευμα αυτό, σε τοπικό site του Ηρακλείου «...με άδεια Στουρνάρα; ......πολιτικός παράγοντας του Ηρακλείου από το λόμπι του "ναι στα μνημόνια" κι από τους επικεφαλής των ανάλογων διαδηλώσεων, κι ενώ οι τράπεζες ήταν κλειστές, σήκωσε πριν από λίγα 24ωρα, από μεγάλη τράπεζα της πόλης ποσό που ξεπερνά το ένα εκατομμύριο ευρώ!...». Όπως αναφέρει ο κ. Αυγενάκης, το δημοσίευμα αυτό αναπαράχθηκε αμέσως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ κάποιοι δεν δίστασαν να ονοματίσουν αρκετούς εν ενεργεία βουλευτές, μεταξύ αυτών κι τον ίδιο.

Έτσι, ο κ. Αυγενάκης ζητεί εκ νέου από τους συναρμόδιους υπουργούς να προβούν στην άμεση διερεύνηση και έλεγχο των τραπεζικών κινήσεων, και λίγες μέρες πριν το κλείσιμο των τραπεζών, όλων των εν ενεργεία βουλευτών (και συγγενικών προσώπων Α και Β' βαθμού που ζουν στο Ηράκλειο), όλων των πολιτικών κομμάτων, που εκλέγονται στο Ηράκλειο ή κατάγονται από το Ηράκλειο και εκλέγονται σε άλλη εκλογική περιφέρεια (άνδρες ή γυναίκες), ακόμη και μελών της κυβέρνησης που αποτελούν μέλος του οικονομικού επιτελείου.

(Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Popular in the Community