Η Μέρκελ εξηγεί σε νεαρή πρόσφυγα τους λόγους που θα απελαθεί

Η Μέρκελ εξηγεί σε νεαρή πρόσφυγα τους λόγους που θα απελαθεί

Ένα βίντεο που δείχνει την Άνγκελα Μέρκελ να εξηγεί με δάκρυα στα μάτια σε ένα κορίτσι από την Παλαιστίνη τους λόγους που θα απελαθεί από την χώρα κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα της εφημερίδας Guardian, κατά την διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής, η Γερμανίδα Καγκελάριος συνάντησε μαθητές γυμνασίου από την πόλη Rostock που της απηύθυναν ερωτήσεις. Όταν ρωτήθηκε από νεαρή πρόσφυγα γιατί πρέπει να φύγει από την χώρα, εκείνη συγκινήθηκε και της εξήγησε πως η χώρα δεν μπορεί να φροντίσει τους εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες που αναζητούν άσυλο.

«Έχω στόχους όπως όλοι. Θέλω να σπουδάσω σαν αυτούς... είναι πολύ δυσάρεστο να βλέπω ότι οι άλλοι μπορούν να απολαύσουν την ζωή και εγώ όχι», δήλωσε η νεαρή Reem που ζει στην Γερμανία τα τελευταία τέσσερα χρόνια με τους γονείς της.

«Η πολιτική καμιά φορά είναι σκληρή», της απάντησε η Μέρκελ, τονίζοντας πως δεν είναι δυνατόν να διαχειριστεί μια χώρα τόσους πρόσφυγες. Στην συνέχεια, η ίδια, με δάκρυα στα μάτια, αγκάλιασε την έφηβη.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε πως το περιστατικό σχολιάστηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με το χάσταγκ #MerkelStreichelt (η Μέρκελ χαϊδεύει) να είναι ένα από τα πιο δημοφιλή στο Twitter.

Δημοφιλή