ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
16/07/2015 09:07 EEST | Updated 16/07/2015 09:40 EEST

Bloomberg: Το Eurogroup ενέκρινε τη χρηματοδότηση-γέφυρα 7 δισ. στην Ελλάδα

ASSOCIATED PRESS
New 20 Euro bank notes are displayed in Frankfurt, Germany, Wednesday, March 4, 2015. The banknote with new security features and different design will be put out in November. (AP Photo/Michael Probst)

Την παροχή χρηματοδότησης-γέφυρας ύψους 7 δισ. ευρώ στην Ελλάδα ενέκρινε το Eurogroup, τηλεδιάσκεψη του οποίου έλαβε χώρα νωρίτερα, όπως μετέδωσε το Bloomberg.

Σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, οι συζητήσεις μεταξύ των 19 υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, είχαν θετικό πρόσημο και έγιναν σε εποικοδομητικό κλίμα.

Η απόφαση αναμένεται να ανακοινωθεί αύριο μόλις αποσαφηνιστούν οι τεχνικές λεπτομέρειες και ψηφίσουν τα εθνικά κοινοβούλια για τη συμφωνία μεταξύ της Αθήνας και των πιστωτών της, πρόσθεσε ο αξιωματούχος. Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, το δάνειο θα προέρχεται από τον EFSM (European Financial Stabilisation Mechanism) της Ε.Ε.

Σημειώνεται ότι η Κομισιόν ανακοίνωσε πως η Ελλάδα «ικανοποίησε« τις απαιτήσεις της συμφωνίας για ένα σχέδιο αρωγής. Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, η φινλανδική Βουλή έδωσε «πράσινο φως» για τη χρηματοδότηση-γέφυρα και την έναρξη της διαπραγμάτευσης για την Ελλάδα. Σημειώνεται πάντως ότι στη χρήση του EFSM για την παροχή βοήθειας στην Ελλάδα αντιτίθενται το Ηνωμένο Βασίλειο και, σύμφωνα με πληροφορίες, η Τσεχία.

Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα του Bloomberg, το δάνειο αυτό θα βοηθήσει την Ελλάδα να αποπληρώσει μια πληρωμή 3,5 δισ. ευρώ προς την ΕΚΤ τη Δευτέρα.