8 πράγματα που ήταν πολύ πιο εύκολα 50 χρόνια πριν

8 πράγματα που ήταν πολύ πιο εύκολα 50 χρόνια πριν
Two girls lying in estate car
Image Source via Getty Images
Two girls lying in estate car

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η τεχνολογία έχει κάνει τη ζωή μας πιο εύκολη, αλλά οι άνθρωποι τα κατάφερναν πολύ καλά και πριν τα smartphone τα tablet και το ίντερνετ. Για την ακρίβεια, ακόμα κι αν σας φαίνεται περίεργο, μερικά πράγματα ήταν πιο εύκολα ή καλύτερα τότε.

1. Τα παιδιά έπαιζαν στις αυλές και τις αλάνες και οι γονείς δεν φοβούνταν

Δεν χρειάζεται να πάμε καν 50 χρόνια πριν, ακόμα και πριν 20 χρόνια τα παιδιά έπαιζαν στις αλάνες και τις γειτονιές χωρίς να φοβάται κανείς ότι θα πάθουν τίποτα κακό. Δεν σημαίνει ότι τότε δεν υπήρχαν άνθρωποι που θα μπορούσαν να κάνουν κακό, αλλά δεν ήταν τόσο εύκολο για κάποιον να βρει το θύμα του, όπως είναι τώρα. Πλέον, οι γονείς φοβούνται να αφήσουν τα παιδιά από τα μάτια τους, ακόμα και για λίγα λεπτά.

2. Οι πτήσεις με το αεροπλάνο είχαν μία κάποια αίγλη

Οι αεροσυνοδοί ήταν πάντοτε καλοντυμένες και ευγενικές, το ταξίδι με το αεροπλάνο θεωρείτο σημαντική υπόθεση και το πέρασμα από το αεροπλάνο δεν ισοδυναμούσε με μαρτύριο. Τα υγρά δεν χρειάζονταν να μπούνε σε κανένα σακουλάκι, το όριο των κιλών στις βαλίτσες δεν ήταν τόσο περιορισμένο και για να περάσει κανείς από τον έλεγχο δεν χρειαζόταν να γδυθεί ολόκληρος και να βγάλει όλα τα υπάρχοντά του στην φόρα. Επίσης, αν ήσασταν τυχεροί μπορούσατε να ταξιδέψετε δίπλα στον πιλότο!

3. Δεν υπήρχαν τόσα τηλεκοντρόλ και συσκευές

Τα πράγματα ήταν ξεκάθαρα μερικά χρόνια πριν. Υπάρχει ένα τηλεχειριστήριο και αυτό ήταν πιθανότατα μόνο για την τηλεόραση. Πλέον, τα χειριστήρια είναι πάνω από 1 και το καθένα εξυπηρετεί διαφορετικούς σκοπούς με αποτέλεσμα να προσπαθείτε να ανοίξετε την τηλεόραση αλλά αν καταλήγετε να κλείνετε τον ήχο ή να ανοίγετε το γκαράζ.

4. Ήταν εύκολο για κάποιον να κρατήσει την ανωνυμία του

Όσο κι αν νομίζουμε ότι μπορούμε να κρυφτούμε πίσω από μία οθόνη, αλλά η ιδιωτικότητα έχει χαθεί για τα καλά. Ακόμα κι αν δεν θέλετε να πείτε που πήγατε ή τι κάνατε, πάντα υπάρχει ένα στοιχείο στο ίντερνετ που θα μαρτυρά κάτι για τη ζωή σας και μπορεί να μην προέρχεται καν από εσάς.

5. Κανείς δεν σας υπενθύμιζε συνέχεια τι κάνουν οι γύρω σας

Ο γείτονας αγόρασε καινούριο αυτοκίνητο; Τέλεια, το βλέπατε μία δύο φορές και δεν χρειαζόταν να ασχοληθείτε άλλο. Σήμερα, αν κάποιος πάει ταξίδι, κάνει παιδί, αγοράσει αυτοκίνητο, ένα ζευγάρι παπούτσια ή ακόμα και μηχανή του καφέ, θα εμφανιστεί στο Facebook ή στο Instagram.

6. Τα οικογενειακά τραπέζια ήταν ήσυχα και χωρίς περισπασμούς

Θυμάστε τις εποχές που τα Κυριακάτικα τραπέζια ήταν ιεροτελεστία και όλη η οικογένεια καθόταν γύρω από το τραπέζι και συζητούσε; Σήμερα, ακόμα κι αν καταφέρει μία οικογένεια να μαζευτεί γύρω από το τραπέζι, οι περισσότεροι θα τρώνε με το κινητό στο χέρι και δεν θα μιλάνε μεταξύ τους.

7. Δεν χρειαζόταν να ανησυχείτε για το τι βλέπουν τα παιδιά στην τηλεόραση

Τα προγράμματα ήταν λιγότερα και πολύ καλύτερα. Πλέον, υπάρχει τόσο μεγάλη προσφορά και οι εκπομπές είναι τόσο πολλές που είναι δύσκολο για τον γονιό να ελέγξει τα προγράμματα που βλέπουν τα παιδιά τους.

8. Η δουλειά σας τελείωνε όταν φεύγατε από το γραφείο

Μετά το τέλος του ωραρίου σας μπορούσατε να πάρετε την τσαντούλα σας και να φύγετε από το γραφείο, γεγονός που σηματοδοτούσε και το τέλος της εργασιακής ημέρας. Κανείς δεν μπορούσε να σας πάρει στο κινητό για να σας θυμίσει κάτι που δεν κάνατε και έπρεπε να κάνετε, ούτε καταλήγατε να κοιτάτε τα email σας πριν κοιμηθείτε ή με το που ξυπνήσετε. Με λίγα λόγια μπορούσατε να ξεκουραστείτε, να γεμίσετε τις μπαταρίες σας και να μην κουβαλάτε τα άγχη του γραφείου στο σπίτι.