Ψήφος εμπιστοσύνης στον Μεϊμαράκη από την γαλάζια ΚΟ

Ψήφος εμπιστοσύνης στον Μεϊμαράκη από την γαλάζια ΚΟ
Eurokinissi

Οι τελευταίες εμφανίσεις του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στη Βουλή και ο χειρισμός της υπόθεσης της ελληνικής συμφωνίας φέρνει όλο και πιο κοντά τον «προσωρινό» αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην ...μονιμότητα.

Κοινή πεποίθηση των γαλάζιων βουλευτών είναι ότι τα «ένσημα» που κόλλησε αυτό το χρονικό διάστημα ο κ.Μεϊμαράκης δημιουργούν τόσο σε αυτούς αλλά και στον ίδιο την «υποχρέωση» της συνέχισης της διαχείρισης της κατάστασης τουλάχιστον μέχρι να ξεκαθαρίσει ολοκληρωτικά το πολιτικό τοπίο, αφήνοντας για το μέλλον τις οποίες συζητήσεις για αλλαγή αρχηγού στο γαλάζιο στρατόπεδο.

Ήδη ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης μετά τη χθεσινή του παρέμβαση στην Ολομέλεια και τη στάση του συνόλου των βουλευτών του δεν έκρυβε την ικανοποίηση του για την εικόνα του γαλάζιου στρατοπέδου, οι οποίοι τον χειροκρότησαν θερμά όταν απο το βήμα της Βουλης έδειξε προς την μεριά του πρωθυπουργού σημειώνοντας με νόημα οτι εκείνος κυβερνά, εκείνος θα πρέπει να παίρνει τις αποφάσεις και η αντιπολίτευση δεν μπορει να στηρίζει συνέχεια την κυβέρνηση.

Αυτή η αναφορά του κ.Μεϊμαράκη θέτει σε ετοιμότητα τον κομματικό μηχανισμό της ΝΔ αφού η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι ο μεγάλος αριθμός διαρροών από τον ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί προάγγελο ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων όταν θα έρθουν προς έγκριση στη Βουλή οι εφαρμοστικοί νόμοι.

«Πιστεύω ότι και ο πρωθυπουργός έχει λάβει το μήνυμα και θα πάρει τις δικές του αποφάσεις» είπε χαρακτηριστικά ο Ευάγγελος Μεϊιμαράκης ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι το κομμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ειναι αντίθετο με το ενδεχόμενο δημιουργίας οικουμενικής κυβέρνησης.

Ήταν σαφής πάντως όταν ανέφερε σε έντονο ύφος ότι «η ΝΔ δεν θα συνεχίζει να στηρίζει την κυβέρνηση και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να καταψηφίζουν τα μέτρα. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Η συνεννόηση και η συναίνεση σας αποσυσπείρωσε. Από εμάς ζητήσατε μία εξουσιοδότηση και σας την δώσαμε απλόχερα. Μιλήσαμε εμείς για αριστερή παρένθεση;»

Έσπευσε να συγκρίνει μάλιστα τη συμφωνία που είχε εξασφαλίσει η ΝΔ το 2012 - μετα τις συνεχείς αναφορές Τσιπρα για όσα προβλέπονται για το χρέος - λέγοντας χαρακτηριστικά πως «τα μέτρα είναι πολύ περισσότερα και αν δεν σπεύσετε να τα υλοποιήσετε θα αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο. Καλά θα το πάτε εσείς, αν δεν υπάρχει η εγγύηση της ΝΔ θα έχετε τεράστιο πρόβλημα. Δεν πήρατε τίποτα περισσότερο για το χρέος από την συμφωνία του 2012».

Δημοφιλή