Για άνοιγμα τραπεζών τη Δευτέρα κάνουν λόγο τραπεζικά στελέχη

Πληροφορίες για άνοιγμα των τραπεζών τη Δευτέρα
sooc

Για άνοιγμα των τραπεζικών υποκαταστημάτων τη Δευτέρα κάνουν λόγο τραπεζικές πηγές που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ενώ και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας, μιλώντας στην ΕΡΤ, υποστήριξε ότι από τη Δευτέρα όλες οι τράπεζες θα είναι ανοικτές. «Από Δευτέρα οι πολίτες στο γκισέ της τράπεζας μπορούν να κάνουν όλες τις δοσοληψίες» εξήγησε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι το όριο ανάληψης καταθέσεων θα παραμείνει στα 60 ευρώ.

Βάσει των μέχρι στιγμής πληροφοριών, πολίτες θα μπορούν, αντί να παίρνουν καθημερινά 60 ευρώ, να λαμβάνουν σωρευτικά τα ποσά που δικαιούνται, προκειμένου να μη δημιουργούνται ουρές στα καταστήματα ή στις αυτόματες ταμειακές μηχανές (ΑΤΜ) των τραπεζών.

Για παράδειγμα, εάν ένας πολίτες δεν προσέλθει μία ημέρα για ανάληψη 60 ευρώ, θα μπορεί την επομένη να λαμβάνει 120 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι με σημερινή της απόφαση η ΕΚΤ αποφάσισε να αυξήσει την έκτακτη χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών μέσω του ELA κατά 900 εκατ. ευρώ.

Κλειστές μέχρι τις 19 Ιουλίου οι τράπεζες

Να σημειωθεί, ότι επισήμως οι ελληνικές τράπεζες θα παραμείνουν κλειστές μέχρι την Κυριακή 19 Ιουλίου 2015, σύμφωνα με νέα απόφαση του υπουργείου Οικονομικών η οποία αναφέρει ότι «παρατείνεται έως και 19 Ιουλίου 2015 η διάρκεια της τραπεζικής αργίας που κηρύχθηκε με την από 28 Ιουνίου 2015 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου».

Δημοφιλή