Στην Ινδία η πολυγαμία αποτελεί μέθοδο αντιμετώπισης της... ξηρασίας

Στην Ινδία η πολυγαμία αποτελεί μέθοδο αντιμετώπισης της... ξηρασίας

Στην Ινδία πολλοί Ινδουιστές παραβιάζουν την νομοθεσία που ορίζει πως μόνο οι μουσουλμάνοι έχουν το δικαίωμα να παντρευτούν περισσότερες από μία γυναίκες, προκειμένου να... επιβιώσουν. Οι γάμοι στην επαρχία πολλές φορές συνάπτονται μάλιστα με μόνο σκοπό να λυθεί το πρόβλημα εξεύρεσης νερού σε περιόδους ξηρασίας.

Το CNN ταξίδεψε στο χωριό Denganmal στην Ινδία προκειμένου να γνωρίσει τις «νύφες του νερού» και τους πολύγαμους άνδρες που αψήφησαν τους νόμους του κράτους. Εκεί, οι δημοσιογράφοι γνώρισαν τον Sakharam Bhagat, ο οποίος παντρεύτηκε τρεις φορές προκειμένου να μπορέσει να φροντίσει σωστά τα έξι παιδιά που έχει με την πρώτη του σύζυγο.

Όταν ήταν νέος, εκείνος πήγαινε καθημερινά στο χωράφι και η γυναίκα του φρόντιζε τα παιδιά και το σπίτι. Σύντομα όμως, η ξηρασία έφερε μεγάλα προβλήματα, καθώς η εύρεση νερού ήταν πολύ δύσκολη. Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με το CNN, η σύζυγος έπρεπε να περπατά κάθε μέρα για περισσότερες από 12 ώρες προκειμένου να φτάσει ως το πηγάδι ή το ποτάμι και να φέρει στο σπίτι νερό.

«Πως θα μπορούσα να αφήσω τα παιδιά μόνα τους;», εξηγεί η Tuki, η πρώτη σύζυγος του Bhagat.

Η ίδια και ο σύζυγός της αποφάσισαν τότε πως θα έπρεπε να προστεθούν και άλλα μέλη στην οικογένεια, τα οποία θα είχαν ως αρμοδιότητα την εξεύρεση νερού.

Λίγο καιρό μετά ο Bhagat παντρεύτηκε την Saakhri και την Bhaggi, οι οποίες αποτελούν τις «paani bais» (νύφες του νερού) του σπιτιού. Το καλοκαίρι, εκείνες περπατούν διανύουν καθημερινά μεγάλες αποστάσεις έχοντας άδεια μπιτόνια στο κεφάλι τους, προκειμένου να βρουν ένα πηγάδι ή ένα ποτάμι με πόσιμο νερό.

Η καθημερινότητά τους είναι δύσκολη, όμως για εκείνες δεν υπήρχε άλλη επιλογή. Ήταν και οι δύο χήρες και αν δεν παντρεύονταν ξανά, θα έπρεπε να ζήσουν απομονωμένες από το κοινωνικό σύνολο. Όπως εξηγεί το CNN, στην Ινδία είναι συχνό φαινόμενο οι γυναίκες να αποκλείονται από γιορτές και άλλου είδους εκδηλώσεις όταν οι σύζυγοί τους φεύγουν από την ζωή.

Όσο περίεργο και αν ακούγεται, το νερό -ή η έλλειψη αυτού- κρατά αυτή την ασυνήθιστη οικογένεια ενωμένη.

Δημοφιλή