Μητέρα Νάντιας Βαλαβάνη: «Εγώ πήγα στην τράπεζα και ζήτησα να μου δώσουν τα λεφτά μου»

Μητέρα Νάντιας Βαλαβάνη: «Εγώ πήγα στην τράπεζα και ζήτησα να μου δώσουν τα λεφτά μου»
Sooc

Την απόσυρση 200.000 ευρώ από τραπεζικό λογαριασμό στο Ηράκλειο Κρήτης φέρεται να ομολόγησε η μητέρα της Νάντιας Βαλαβάνη, Αλίκη.

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, η 85χρονη μητέρα της τέως υπουργού Οικονομικών φοβόταν μια τραπεζική αργία και, συνοδευόμενη από τον λογιστή της, επισκέφτηκε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην οδό Καλοκαιρινού στο Ηράκλειο λίγο πριν την εξαγγελία του δημοψηφίσματος, ζητώντας να αποσυρθούν από τον λογαριασμό της 200.000 ευρώ.

«Εγώ πήγα στην τράπεζα και ζήτησα να μου δώσουν τα λεφτά μου... Είναι οι οικονομίες μιας ζωής... Φοβήθηκα και τα πήρα σπίτι», φέρεται να δήλωσε.

Όπως αποκαλύπτει το Πρώτο Θέμα, οι υπάλληλοι της τράπεζας της είχαν ζητήσει ένα μικρό χρονικό περιθώριο μέχρι να προμηθευτούν αυτά τα χρήματα, γεγονός που προκάλεσε την δυσαρέσκεια της 85χρονης γυναίκας.

Η ίδια φέρεται τότε να διαμαρτυρήθηκε, προειδοποιώντας ότι θα ενημερώσει την κόρη της επ' αυτού, γεγονός που φόβισε τους υπαλλήλους. Αυτός ήταν και ο λόγος που, σύμφωνα πάντα με το Πρώτο Θέμα, φρόντισαν οι ίδιοι να σταλεί αυτό το ποσό στο σπίτι της κυρίας Αλίκης Βαλαβάνη.

Στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε πως προ ολίγων ημερών ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρης Αυγενάκης, είχε καταθέσει ερώτηση στην Βουλή, ζητώντας να διερευνηθεί ποιος υπουργός προχώρησε σε ανάληψη 200.000 ευρώ λίγο πριν την τραπεζική αργία. Μετά από αυτό το περιστατικό, η κυρία Βαλαβάνη δήλωσε πως ο κύριος Αυγενάκης την «φωτογράφισε» και στη συνέχεια παραιτήθηκε από αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών.

Ωστόσο, σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, η ίδια θέλησε να αποστασιοποιηθεί από την ιστορία με την μητέρα της, υπονοώντας πως δεν έχει γνώση του περιστατικού λόγω παγωμένων σχέσεων με την οικογένεια.

Δημοφιλή