ΕΙΔΗΣΕΙΣ
18/07/2015 18:14 EEST | Updated 18/07/2015 18:22 EEST

Γκάμπριελ για τα περί «προσωρινού Grexit» του Σόιμπλε: Είχα ενημερωθεί σε γενικές γραμμές

TOBIAS SCHWARZ via Getty Images
German Vice Chancellor, Economy and Energy Minister Sigmar Gabriel uses his mobile phone prior to a special session at the Bundestag (lower house of parliament) in Berlin on July 17, 2015. German lawmakers were to rally to vote on a new Greece bail-out deal, two days after the parliament in Athens grudgingly agreed to harsh reforms. AFP PHOTO / TOBIAS SCHWARZ (Photo credit should read TOBIAS SCHWARZ/AFP/Getty Images)

Την δήλωση του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ότι η πρόταση για «προσωρινό Grexit» υπεβλήθη σε συνεννόηση με τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD) απορρίπτει ο Αντικαγκελάριος και Πρόεδρος του SPD Ζίγκμαρ Γκάμπριελ σε συνέντευξή του η οποία θα προβληθεί την Κυριακή από το δεύτερο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ZDF.

Ο κ. Σόιμπλε έκανε αυτή την πρόταση την προηγούμενη Παρασκευή στις 17:00, δηλώνει ο κ. Γκάμπριελ.

«Ενημερώθηκα από την κυρία Μέρκελ την Τρίτη το πρωί σε πολύ γενικές γραμμές. Ακούμε για αυτό, παρακαλούμε τους ανθρώπους του Σόιμπλε να μας ενημερώσουν για αυτό και μας ενημερώνουν μόλις το Σάββατο στις 14:54, όταν αυτό βρισκόταν ήδη στις διαπραγματεύσεις», τονίζει ο κ. Γκάμπριελ και προσθέτει πως ο κ. Σόιμπλε προκάλεσε την οργή του SPD στο πρόσωπό του, καθώς «η υποβολή της ιδέας ενός προσωρινού Grexit ως γερμανική πρόταση από τη δική μου σκοπιά δεν ήταν συνετή».

Στην ίδια συνέντευξη ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ απορρίπτει και την κριτική για τον ρόλο της Γερμανίας στην κρίση της Ελλάδας.

Η κριτική ότι η Γερμανία φέρθηκε πολύ σκληρά απέναντι στην Ελλάδα δεν ισχύει, εξηγεί: «Θεωρώ ότι αυτό είναι μια άδικη αξιολόγηση. Η Γερμανία αναλαμβάνει μεγάλη συμμετοχή σε όλα τα πακέτα και παίρνει μεγάλα ρίσκα».

Υπό αυτή την έννοια είναι σωστό να ζητά κανείς από την Ελλάδα αλλαγές, εκτιμά, ενώ δηλώνει βέβαιος ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να υλοποιηθούν οι μεταρρυθμίσεις. «Τότε θα φανεί ότι ο δρόμος είναι σωστός», τονίζει.

(Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Sponsored Box