Υποστηρικτής των Ναζί φέρεται να ήταν ο θείος της βασίλισσας Ελισάβετ

Υποστηρικτής των Ναζί φέρεται να ήταν ο θείος της βασίλισσας Ελισάβετ

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει βίντεο το οποίο δείχνει την βασίλισσα Ελισάβετ να χαιρετά ναζιστικά σε μικρή ηλικία και τον θείο της, πρίγκιπα Εδουάρδο, να την ενθαρρύνει. Σύμφωνα με τον Independent, ο θείος της επανέλαβε αυτή την χειρονομία τέσσερα χρόνια μετά από αυτό το περιστατικό, αυτή την φορά μπροστά στον ίδιο τον Αδόλφο Χίτλερ σε επίσκεψή του στην Γερμανία.

Όπως αποκαλύπτει το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας, το Τρίτο Ράιχ σχεδίαζε να τον κάνει βασιλιά κατά εισβολή στην Βρετανία, με την γυναίκα του, Wallis Simpson, να θέλει να τον ακολουθήσει στον θρόνο με οποιοδήποτε τίμημα.

Το γεγονός ότι βγήκε στα φώτα της δημοσιότητας το βίντεο που δείχνει την νεαρή βασίλισσα, την μητέρα και τον θείο της να χαιρετούν ναζιστικά έφερε ξανά στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος τις φημολογούμενες διασυνδέσεις του πρίγκιπα Εδουάρδου με τους Ναζί.

Ο τελευταίος, ο οποίος μετά από μερικά χρόνια ανακηρύχτηκε βασιλιάς, είχε κατηγορηθεί πολλές φορές ότι υποστήριζε τους Ναζί. Η μητέρα του ήταν Γερμανίδα πριγκίπισσα και εκείνος είχε περάσει πολλά καλοκαίρια στη Γερμανία.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε πως παλάτι δήλωσε πως το βίντεο δείχνει την βασιλική οικογένεια να παίζει και οι κινήσεις δεν έχουν σχέση με τον ναζιστικό χαιρετισμό. Ακόμα, ήταν συχνό φαινόμενο ο συγκεκριμένος χαιρετισμός να χρησιμοποιείται ως κοροϊδία και όχι ως σύμβολο υποστήριξης του Χίτλερ.

Δημοφιλή