Μοντέλο με καμπύλες φωτογραφίζεται για αθλητικό περιοδικό και καταρρίπτει τα στερεότυπα

Μοντέλο με καμπύλες φωτογραφίζεται για αθλητικό περιοδικό και καταρρίπτει τα στερεότυπα

Μία από τις (πολλές) παραπλανητικές πεποιθήσεις που υπάρχουν για τους ανθρώπους που έχουν μερικά παραπάνω κιλά- παραπάνω από αυτά που η κοινωνία θεωρεί ως μέσο όρο, είναι το γεγονός ότι δεν ενδιαφέρονται για την γυμναστική και δεν γυμνάζονται.

Τον μύθος αυτό έρχεται να καταρρίψει το περιοδικό Women's Running, το οποίο «αγκαλιάζει» το κάθε δρομέα ανεξάρτητα από τον τρόπο ζωής του και το απέδειξε βάζοντας την Erica Schenk στο εξώφυλλό του.

«Ήταν εύκολο να αποφασίσουμε να βάλουμε την Erica στο εξώφυλλο, αλλά μόνο αφού ολοκληρώθηκε η φωτογράφηση συνειδητοποιήσαμε πόσο σημαντική ήταν αυτή η απόφαση», ανέφερε η αρχισυντάκτης του περιοδικού.

«Είμαστε το μόνο περιοδικό τέτοιου είδους που τοποθετεί ένα μοντέλο με καμπύλες στο εξώφυλλο και αυτό είναι φοβερό! Δείχνει πόσο δρόμο έχουν ακόμα να κάνουν τα ΜΜΕ σε αυτό το κομμάτι της επιρροής και είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι να είμαστε μικρό κομμάτι αυτού του κινήματος», προσέθεσε.

Πράγματι, τα τελευταία χρόνια υπάρχει μία τέτοια τάση και μία προσπάθεια να παρουσιάζονται όλο και περισσότερες γυναίκες με καμπύλες (ή μάλλον κανονικές γυναίκες) στα εξώφυλλα των περιοδικών, αλλά ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς. Αυτά τα εξώφυλλα είναι ακόμα πολύ λίγα για να καταφέρουν να απομυθοποιήσουν τις λανθασμένες πεποιθήσεις γύρω από το γυναικείο σώμα και να ενισχύσουν τις γυναίκες όλου του κόσμου να αγαπήσουν και να αποδεχτούν το σώμα τους.

Το άρθρο αυτό βασίστηκε στο «Plus-Size Model Covers Running Magazine, Shatters Stereotypes» που δημοσιεύτηκε στην αμερικάνικη έκδοση της HuffPost.