Αγρότες και εκλογές στην ατζέντα Μειμαράκη

Αγρότες και εκλογές στην ατζέντα Μειμαράκη
Eurokinissi

Συνεδριάζει το απόγευμα το Άτυπο Πολιτικό Συμβούλιο της Νέας Δημοκρατίας, σε διευρυμένη σύνθεση, υπό την προεδρία του Ευάγγελου Μεϊμαράκη, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, στη σκιά του έντονου προβληματισμού που διατυπώνουν γαλάζιοι βουλευτές απο αγροτικές κυρίως περιοχές, για τα μέτρα που πλήττουν τον αγροτικό κόσμο.

Αποδέκτης του προβληματισμού τους έγινε ο ιδιος ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ειδικότερα για το θέμα της φορολόγησης των αγροτών , με υψηλόβαθμες πηγές απο τη λεωφόρο Συγγρού να αναφέρουν ότι «η κυβέρνηση πρέπει οπωσδήποτε να βρει λύση, ειδικά για τους κατ´επάγγελμα αγρότες που στηρίζουν την πρωτογενή παραγωγή. Δεν μπορεί να δεχόμαστε τους νόμους Κατρούγκαλου και Κουρουμπλή και να επιβαρύνονται οι αγρότες με τέτοια φορολόγηση απο το πρώτο ευρώ».

Η ηγεσία της ΝΔ επιχειρεί να προλάβει τυχόν ανταρσία βουλευτών του κόμματος ενόψει της δεύτερης μεσα σε μια εβδομάδα κρίσιμης ψηφοφορίας στη Βουλή για τα νέα φορολογικά μέτρα, από τη στιγμή που μερίδα βουλευτών από αγροτικές περιοχές απειλούν να καταψηφίσουν τις ρυθμίσεις εκείνες που - όπως λένε - οδηγούν σε μείωση του εισοδήματος των αγροτών.

Η βασική τους ένσταση - πέραν της ουσίας του θέματος - έχει να κάνει και με το γεγονός ότι οι βουλευτές αυτοί θεωρούν οτι βάζουν πλάτη σε μια υπόθεση όπου στο τέλος κερδισμένοι θα βγουν οι συνάδελφοι τους του ΣΥΡΙΖΑ, αφου όπως λένε «δεν θα πάρουμε στην πλάτη μας το χτύπημα κατά των αγροτών και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που εκλέγονται στις ίδιες περιφέρειες, να καταψηφίσουν και να πουλάνε ιδεολογία και αντίσταση στα μνημόνια».

Στην συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου της ΝΔ αναμενεται να συζητηθεί και ο πολιτικός σχεδιασμός του κόμματος για το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα, από τη στιγμή που είναι διάχυτη η πεποίθηση οτι δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να στηθούν κάλπες μέσα στο φθινόπωρο, όσο διαρκούν τα εσωκομματικά μέτωπα στον ΣΥΡΙΖΑ για τον Αλέξη Τσίπρα.

Ίσως για αυτό θεωρούν ότι στην παρούσα συγκυρία η γαλάζια Κοινοβουλευτική Ομάδα θα πρέπει να επιδείξει ενότητα και ομοιογένεια, από τη στιγμη που για την συγκυβέρνηση η ψηφοφορία της Τετάρτης θα αποτελέσει ακόμα ένα κρίσιμο κρας τεστ.

Στη ΝΔ αν και δεν θέλουν να είναι αυτοί που θα προκαλέσουν εκλογές, παρακολουθούν τις φυγόκεντρες τάσεις και το κλίμα αποσυσπείρωσης στον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να επιδιώκουν με τη στάση τους - στις ψηφοφορίες της Βουλης - να μεταφέρουν το πρόβλημα στο γήπεδο τους.

Δημοφιλή