ΕΙΔΗΣΕΙΣ
20/07/2015 19:00 EEST | Updated 20/07/2015 19:28 EEST

Μεϊμαράκης: Απολύτως υφεσιακά τα μέτρα που έρχονται – Αναγκαία όμως η εφαρμογή των μνημονίων

Nikos Libertas / SOOC

Αν και τα μέτρα που έρχονται είναι υφεσιακά, η εφαρμογή των μνημονίων είναι μία αναγκαία πολιτική, υποστήριξε ο πρόεδρος της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ.

Για τον κ. Μεϊμαράκη τα νέα μέτρα είναι υφεσιακά, όμως το μνημόνιο δεν είναι ούτε αριστερό, ούτε δεξιό, ούτε καλό ή κακό. Είναι αναγκαίο.

Επέρριψε δε ευθύνες προσωπικά στο πρωθυπουργό γιατί καθυστέρησε να κλείσει τη συμφωνία, λέγοντας ότι κόστισε πολύ στη χώρα. «Τα υφεσιακά μέτρα τα χρεώνουμε στον κ. Τσίπρα, γιατί θα μπορούσε να κλείσει τη συμφωνία νωρίτερα» τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης.

«Είμαστε συναινετικοί, είμαστε της συνεννόησης, βάζουμε την χώρα πάνω από το κομματικό κόστος, όμως υπάρχουν κάποια όρια ανοχής που δεν πρέπει να ξεπερνά η κυβέρνηση ούτε η Ευρώπη. Πρέπει να καταλάβει ο πρωθυπουργός ότι δεν μπορεί να λέει ότι φέρνει μία συμφωνία που δεν την πιστεύει. Οι Ευρωπαίοι πρέπει να καταλάβουν ότι υπάρχουν όρια ανοχής των κοινωνικών ομάδων», τόνισε.

Αναφορικά με το νομοσχέδιο για τους αγρότες είπε ότι η ΝΔ θα ψηφίσει κατά συνείδηση.

Κατά των πρόωρων εκλογών

Παράλληλα, τάχθηκε κατά των πρόωρων εκλογών, τονίζοντας ότι δεν έχει διαπιστωθεί απώλεια της δεδηλωμένης. Όπως είπε, η μη ψήφιση των μέτρων από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εγείρουν θέμα, αλλά όχι θέμα εκλογών, καθώς η ψήφιση των μέτρων δεν αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης ή μη στην κυβέρνηση. Η δεδηλωμένη χάνεται μόνο με πρόταση μορφής, είπε.

Περί συνεργασίας

«Είναι έτοιμος να συνεργαστώ με οποιονδήποτε λογικό» είπε για τα θέματα συνεργασίας με την κυβέρνησης, τονίζοντας όμως ότι με τα σημερινά δεδομένα δεν υπάρχει πεδίο συνεννόησης με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ως παράδειγμα έφερε το θέμα της Παιδείας. Ωστόσο είπε ότι εάν υπάρξει ένα κείμενο στο οποίο θα συμφωνήσουν, θα το στηρίξει.

Για προεδρία ΝΔ

Αναφορικά με τα εσωκομματικά, ο κ. Μεϊμαράκης είπε ότι οι διαδικασίες για την εκλογή νέου προέδρου θα ξεκινήσουν όταν ομαλοποιηθεί η κατάσταση και επιλυθούν τα εθνικά προβλήματα. Για τις προσωπικές του φιλοδοξίες είπε ότι δεν διεκδικεί το περιβραχιόνιο του αρχηγού, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «τα κοστούμια των προέδρων με στενεύουν αρκετά».

Δήλωσε ότι είχε διαφωνήσει με την εκλογή ηγεσίας από τον κάθε περαστικό που θα έδινε τα δύο ευρώ. Δεν πιστεύω σε ανοικτές διαδικασίες σε αυτά τα θέματα, είπε ο κ. Μεϊμαράκης και πρόσθεσε ότι η κομματική βάση θα έπρεπε να εκλέγει την ηγεσία. Έτσι, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα σε περίπτωση τακτικού συνεδρίου.

Ο ίδιος τάχθηκε υπέρ μιας ΝΔ κεντροδεξιά, μακριά από ακρότητες. Όπως είπε, η ΝΔ θα πορευτεί στο μεσαίο δρόμο μακριά από πλευρές που έχουν ακραία και λαϊκίστικα στοιχεία.

Sponsored Post