Τον εγκλεισμό του Γιάννη Λαγού στην φυλακή διατάσσει το Συμβούλιο Εφετών

Τον εγκλεισμό του Γιάννη Λαγού στην φυλακή διατάσσει το Συμβούλιο Εφετών
Sooc

Τον εγκλεισμό στη φυλακή του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγού, λόγω παραβίασης των περιοριστικών όρων που του επιβλήθηκαν για να αποφυλακιστεί, διατάσσει με βούλευμα του το Συμβούλιο Εφετών.

Οι εφέτες διατάσσουν την επιστροφή στη φυλακή του κατηγορούμενου στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής βουλευτή, με βούλευμα που εξέδωσαν (αριθμός 1184/2015) υιοθετώντας την πρόταση του εισαγγελέα Στέλιου Κωσταρέλλου.

Ο κατηγορούμενος για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης παραβίασε, όπως αναφέρεται στο βούλευμα. τρεις φορές τους περιοριστικούς όρους που του επιβλήθηκαν για την αποφυλάκιση του πριν τρεις μήνες, όταν συμπληρώθηκε το ανώτατο όριο των 18 μηνών προσωρινής κράτησης.

Συγκεκριμένα δεν τήρησε, κατ΄ επανάληψη σύμφωνα με τους δικαστές, τον περιοριστικό όρο του κατ΄ οίκον περιορισμού, σύμφωνα με τα από 29-5-2015,30-5-2015 και 17-6-2015 έγγραφα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πειραιά. Όπως αναφέρεται, στις 28-5-2015, όταν περί ώρα 23.40 αποχώρησε από τη Βουλή, δεν πήγε σπίτι του, αλλά σταμάτησε σε δύο μαγαζιά, διανυκτέρευσε σε ξενοδοχείο και στην οικία του κατέληξε την επόμενη ημέρα το μεσημέρι.

Στις 12-6-2015, αντί πάλι να επιστρέψει αμέσως ως όφειλε στο σπίτι του όταν αποχώρησε από τη Βουλή, ο Γιάννης Λαγός μετέβη στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα. Τέλος στις 16-6-2015, και ενώ είχε αποχωρήσει από τη Βουλή από τις 21.50, όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί έως τις 9.25 π.μ της 17-6-2015, δεν είχε επιστρέψει στην κατοικία του.

Σημειώνεται πως ο βουλευτής βγήκε από τη φυλακή στις 20 Μαρτίου λόγω συμπλήρωσης 18 μηνών προσωρινής κράτησης με την επιβολή του όρου του κατ΄ οίκον περιορισμού στην οικία του υπό 24ωρη αστυνομική φύλαξη με δυνατότητα μετάβασής του μόνο στο Ελληνικό Κοινοβούλιο υπό αστυνομική συνοδεία και επίσης με την επιβολή απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Δημοφιλή