Σε καταυλισμό έχει μετατραπεί το Πεδιόν του Άρεως - Αδυνατεί να βρει λύση η αρμόδια υπουργός

Σε καταυλισμό έχει μετατραπεί το Πεδιόν του Άρεως - Αδυνατεί να βρει λύση η αρμόδια υπουργός
Sooc

Σε καταυλισμό προσφύγων έχει μετατραπεί το Πεδίον του Άρεως, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Έθνους».

Οι οικογένειες από το Αφγανιστάν που έχουν εγκατασταθεί στο κεντρικό πάρκο των Αθηνών με τα παιδιά, τις σκηνές και τα υπάρχοντά τους είναι δεκάδες, με τον Γιώργο Καμίνη να επισημαίνει την αδυναμία διαχείρισης της κατάστασης.

«Η χώρα είναι παντελώς ανέτοιμη να αντιμετωπίσει το ζήτημα της παράτυπης μετανάστευσης και των αυξημένων ροών προσφύγων», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, τονίζοντας πως οι υπηρεσίες της κεντρικής διοίκησης δείχνουν σημάδια αποσύνθεσης.

Η παραμονή των προσφύγων σε αυτό το σημείο θεωρείται προσωρινή, καθώς, σύμφωνα με την οργάνωση «Praxis», οι περισσότεροι θεωρούν την Ελλάδα διαμετακομιστικό σημείο. Γι' αυτό τον λόγο σε σύσκεψη που συγκάλεσε η αντιπεριφερειάρχης Αττικής, Ερμίνα Κυπριανδίου, αποφασίστηκε να μην δημιουργηθούν συνθήκες μονιμότητας. Ταυτόχρονα, Μη Κερδοσκοπικές Οργανώσεις κλήθηκαν να προσφέρουν ιατρικές και άλλου είδους υπηρεσίες στους πρόσφυγες σε χώρους εκτός του πάρκου.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε πως η αρμόδια υπουργός, Τασία Χριστοδουλοπούλου, προχώρησε σε δήλωση που προκάλεσε αίσθηση. Πιο συγκεκριμένα, όταν ρωτήθηκε για την κατάσταση στο Πεδίον του Άρεως, η ίδια φέρεται να παραδέχτηκε πως δεν ξέρει τι να απαντήσει στο συγκεκριμένο ερώτημα και παρέπεμψε τους δημοσιογράφους στο Υπουργείο.

«Και τι να κάνω τώρα, τι να σας πω. Πάρτε στο υπουργείο να σας εξυπηρετήσουν», δήλωσε, σύμφωνα με το Έθνος.

Αξίζει να σημειωθεί πως η κυρία Χριστοδουλοπούλου βρίσκεται αυτή την στιγμή στις Βρυξέλλες για το θέμα της μετεγκατάστασης 16.000 προσφύγων σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δημοφιλή