Η Ευγενία Νιάρχου μιλά αποκλειστικά στην HuffPost Greece για την Ελλάδα και το πρώτο της κατάστημα που ανοίγει στην χώρα μας

Η Ευγενία Νιάρχου μιλά αποκλειστικά στην HuffPost Greece για την Ελλάδα και το πρώτο της κατάστημα που ανοίγει στην χώρα μας
venyx

Η Ευγενία Νιάρχου μπορεί να μη ζει στην Ελλάδα, αλλά η χώρα μας αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της και έχει μία ξεχωριστή θέση στην καρδιά της. Σε μία δύσκολη στιγμή για την Ελλάδα, θέλοντας να επενδύσει και να αναδείξει έναν τουριστικό προορισμό, όπως είναι η Μύκονος, εγκαινιάζει το πρώτο της κατάστημα VENYX που θα φιλοξενεί τις προσωπικές της συλλογές με κοσμήματα, στο Belvedere Hotel, στην καρδιά της Χώρας της Μυκόνου.

Από που εμπνέεστε;

Εμπνέομαι από τα πάντα που βλέπω, αλλά κυρίως από την φύση. Για εμένα αποτελεί τόσο μεγάλη έμπνευση λόγω των άπειρων σχημάτων, υφές και χρώματα τα οποία δεν σταματούν να με εκπλήσσουν. Ο άνθρωπος μπορεί να δημιουργήσει όμορφα πράγματα, αλλά η Φύση δεν έχει όρια.

Πώς θα περιγράφατε το προσωπικό σας στιλ;

Μου αρέσει να συνδυάζω κλασσικά κομμάτια με ρετρό κομμάτια από την δεκαετία του '90. Μου αρέσει να είμαι κομψή αλλά εκκεντρική και, ταυτόχρονα, παιχνιδιάρικη.

Τι σημαίνει για εσάς το ελληνικό καλοκαίρι;

Καλοκαίρι στην Ελλάδα σημαίνει διακοπές, χαλάρωση και ανεμελιά, κάτω από τον ελληνικό ήλιο, δίπλα στην ελληνική θάλασσα. Να κάνω θαλάσσια σπορ, να επισκέπτομαι τα αρχαία μνημεία και να μαθαίνω και να ανακαλύπτω περισσότερα για την υπέροχη ιστορία της Ελλάδας.

Τι θέση έχει η Ελλάδα στην καρδιά σας;

Η Ελλάδα έχει πολύ ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου, αφού είναι κομμάτι της καταγωγής μου. Από την παιδική μου ηλικία έχω περάσει τα περισσότερα καλοκαίρια μου εδώ. Με γοητεύει η ομορφιά της και πιστεύω ότι είναι μία χώρα πλούσια σε δημιουργικότητα και δεξιοτεχνία και δεν έχει μόνο σπουδαία ιστορία, αλλά και πολλές δυνατότητες. Ελπίζω στο μέλλον, η Ελλάδα, να φτάσει τις δυνατότητές της και να ακμάσει.

Το κατάστημα VENYX, στο ξενοδοχείο Belvedere στην Μύκονο

Τα κοσμήματα της Ευγενίας Νιάρχου είναι γνωστά για το μοναδικό στιλ τους, που συνδυάζει ρετρό και φουτουριστικές αισθητικές. Οι καθαρές και απέριτες γραμμές της VENYX επαναπροσδιορίζουν το παλιό και το μετατρέπουν σε καινούργιο. Εμπνευσμένη ως πλανήτης, η Venyx είναι ένα κράμα από τοπία, δυνατά φυσικά φαινόμενα και συναρπαστικά ζωντανά όντα. Τα κοσμήματα είναι η αισθητική σύνθεση που η Ευγενία ανακαλύπτει μέσα από όλα αυτά. Δεινή ταξιδιώτης, συλλέγει εικόνες από τα πολλά ταξίδια της και τις φέρνει πίσω στον κόσμο της Venyx, ως έμπνευση για τις εντυπωσιακές δημιουργίες της.