Ο «μυστηριώδης» επιχειρηματίας που ανακαίνισε βαν και τα νοικιάζει ως...σπίτια στη Νέα Υόρκη

Ο «μυστηριώδης» επιχειρηματίας που ανακαίνισε βαν και τα νοικιάζει ως...σπίτια στη Νέα Υόρκη
jonathan/airbnb.com

Η διαδικτυακή υπηρεσία ενοικίασης σπιτιών Airbnb έχει κατά καιρούς δεχτεί κριτικές, λόγω του τρόπου με τον οποίο «παρακάμπτει» ζητήματα φορολογίας κ.ο.κ, ενώ συχνά τίθεται και θέμα του πώς βρίσκουν και πώς αφήνουν τα σπίτια οι ενοικιαστές. Το σίγουρο σε κάθε περίπτωση είναι ότι έχει δώσει πολλές δυνατότητες σε πολύ κόσμο να βγάλει λεφτά- και μεταξύ αυτών είναι και κάποιος με το όνομα Τζόναθαν, χρήστης του Airbnb, ο οποίος, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Daily Mail, διαφημίζει έναν στόλο ειδικά διαμορφωμένων οχημάτων-βαν, παρκαρισμένων σε γραφικά σημεία της Νέας Υόρκης, και χρεώνει 22 ευρώ τη νύχτα.

Ο μυστηριώδης Τζόναθαν έχει περίπου 50 καταχωρήσεις στο Airbnb, αρκετές εκ των οποίων είναι «δωμάτια επί τροχών». Κάποια είναι μικρά, ώστε να μπορούν να εξυπηρετήσουν δύο άτομα, αλλά κάποια είναι πλήρως εξοπλισμένα τροχόσπιτα. Οι ενοικιαστές δεν μπορούν να τα μετακινήσουν. Ο επιχειρηματίας επιμένει ότι είναι παρκαρισμένα σε καλές γειτονιές, ήσυχες, με εστιατόρια, μπαρ και γκαλερί γύρω, ενώ κάποια έχουν και Wi-Fi.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μία από τις καταχωρήσεις του Τζόναθαν αφορά σε ένα ειδικά διαμορφωμένο...ταξί.

Παρά την έλλειψη πολυτελειών (κάποια δεν έχουν καν ντους) που, όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, χαρακτηρίζει τα «δωμάτια επί τροχών», ο Τζόναθαν λαμβάνει πολύ θετικές κριτικές, που έχουν να κάνουν με τον μοναδικό χαρακτήρα της εμπειρίας.

Δημοφιλή