Φωτιές σε Ηλεία, Ρόδο, Εύβοια και Αττική

Φωτιές σε Ηλεία, Ρόδο και Αττική
Eurokinissi

Σε εξέλιξη παρέμεναν μέχρι αργά το βράδυ της Πέμπτης, οι πυρκαγιές που ξέσπασαν νωρίτερα στην Εύβοια και στη Ρόδο. Καλύτερη η εικόνα στην Ηλεία.

Στην Εύβοια η φωτιά ξέσπασε στην Αττάλη Ψαχνών σε δασική έκταση και με εντολή των τοπικών αρχών εκκενώθηκε ο οικισμός Μακρυκάπα. Στην επιχείρηση της κατάσβεσης συμμετείχαν 60 πυροσβέστες με 19 οχήματα, 51 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ νωρίτερα και μέχρι τη δύση του ηλίου συνέδραμαν δύο ελικόπτερα και τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία αν και η πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη η εικόνα είναι καλύτερη, χωρίς όμως να υπάρχει εφησυχασμός.

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε και στη Ρόδο. Η φωτιά ξέφυγε από το χωριό Λάερμα και βρέθηκε σε απόσταση 5 χλμ από αγροτικές εκτάσεις, κοντά στο χωριό των Απολλώνων.

Νωρίτερα δόθηκε αγώνας για να μην μπει η φωτιά στα χωράφια.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική η επιχείρηση ενισχύθηκε με 10 οχήματα και 20 πυροσβέστες που έφτασαν ακτοπλοϊκώς, ενώ με C130 μεταφέρθηκαν 40 άτομα πεζοπόρο τμήμα και με Super Puma άλλα 11 πεζοπόρο τμήμα. Το σημείο είναι δύσβατο, γεγονός που δυσχεραίνει το έργο της πυροσβεστικής. Επίσης όπως ενημέρωσε η Πυροσβεστική στις 22:50 το βράδυ της Πέμπτης, με πλοίο μεταφέρονται ακόμη 40 πυροσβέστες.

Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, απεύθυνε έκκληση σε όσους πολίτες διαθέτουν μπουλντόζες και μεγάλα τρακτέρ, να σπεύσουν και να συνδράμουν τις δυνάμεις που βρίσκονται επί τόπου, ώστε να ανοίξουν αντιπυρικές ζώνες για να ανακόψουν την πυρκαγιά.

Για την κατάσβεσή της φωτιάς συνδράμουν, εκτός από τις επίγειες δυνάμεις, 12 οχήματα, 24 πυροσβέστες, πέντε άτομα πεζοπόρο τμήμα, τρία ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη.

Καλύτερη είναι η εικόνα από το μέτωπο της πυρκαγιάς που ξέσπασε στις 9.11 το πρωί και στα Κρέστενα Ηλείας, σε δασική έκταση. Στο σημείο επιχειρούν μόνο επίγειες δυνάμεις οι οποίες απαρτίζονται από 34 πυροσβέστες με 17 οχήματα και 19 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Νωρίτερα φωτιά ξέσπασε σε ξερά χόρτα και ελιές στη Μάνδρα Αττικής. Για την κατάσβεσή επιχείρησαν 9 οχήματα, 24 πυροσβέστες, και ένα ελικόπτερο.

Υπό έλεγχο τέθηκε νωρίτερα το πρωί της Πέμπτης μεγάλη πυρκαγιά στη δασική περιοχή Κατσαμπάς στη Σαμοθράκη, η οποία είχε ξεσπάσει το βράδυ της Τετάρτης. Καλή είναι η εικόνα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, και στην πυρκαγιά στους Φούρνους Αργολίδας.

Δημοφιλή