Οι αλλαγές που εισηγείται ο Πανούσης για τον ΚΟΚ

Οι αλλαγές που εισηγείται ο Πανούσης για τον ΚΟΚ
Eurokinissi

Κοινωνική εργασία αντί αφαίρεσης πινακίδων, αλλά και εκπτώσεις στα πρόστιμα ανά περίπτωση φέρεται ότι εισηγείται για τους παραβάτες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννης Πανούσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες η εισήγηση του κ. Πανούση προς τους αρμόδιους φορείς, καθώς και στα υπουργεία Μεταφορών και Οικονομικών, περιλαμβάνει πρόταση για μείωση των προστίμων της τάξεως που μπορεί να φτάνει έως και 50%, αλλά και καταβολή αυτού σε δόσεις, ακόμη για πρόστιμα της τάξεως των 40 ευρώ.

Ωστόσο δεν θα τυγχάνουν αυτής της «ευνοϊκής» μεταχείρισης οδηγοί που θα βρεθούν υπό την επήρεια αλκοόλ, εκείνοι που δεν σέβονται τον κόκκινο σηματοδότη, αλλά και όσοι παραβιάσουν την πινακίδα του STOP.

Όσον αφορά στους παραβάτες εκείνους που χρησιμοποιούν το όχημά τους ως επαγγελματικό μέσο ή το όχημά τους είναι το αποκλειστικό μέσο για να πάνε τα παιδιά τους στο σχολείο, η πρόταση που κομίζει ο κ. Πανούσης έχει να κάνει με την αντικατάσταση του μέτρου της αφαίρεσης πινακίδων με αυτό της κοινωνικής εργασίας.

Δημοφιλή