ΕΙΔΗΣΕΙΣ
23/07/2015 09:21 EEST | Updated 23/07/2015 11:14 EEST

Κερδίζει έδαφος το σενάριο παραμονής Μεϊμαράκη στην προεδρία της ΝΔ. Στηρίζουν Βρούτσης και Δένδιας

Eurokinissi

Έδαφος φαίνεται να κερδίζει το σενάριο της παραμονής του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στην προεδρία της ΝΔ, ειδικά μετά την πρωτοβουλία άνω των 50 βουλευτών του κόμματος να συλλέξουν υπογραφές για παραμονή του στο «τιμόνι» ως τις αρχές του 2016.

Σημειώνεται ότι σήμερα Πέμπτη στις 16:00 συνεδριάζει υπό την προεδρία του κ. Μεϊμαράκη από κοινού η Εκτελεστική Γραμματεία και το διευρυμένο Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ.

Ο Νίκος Δένδιας, σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό «Παραπολιτικά», υποστήριξε ότι η παρουσία του κ. Μεϊμαράκη έχει «ηρεμήσει» τη ΝΔ, σε μεγάλο βαθμό λόγω του ενωτικού του προφίλ.

Από πλευράς του, ο Γιάννης Βρούτσης επιβεβαίωσε στο Mega τα περί κειμένου υπέρ της παραμονής Μεϊμαράκη στη θέση. Όπως σημείωσε, το κείμενο αυτό έλεγε ότι οι βουλευτές, αλλά και ο ίδιος ο κ. Μεϊμαράκης, θέτουν ως προτεραιότητα το καλό της Ελλάδας και ως εκ τούτου και δεδομένου ότι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης «τα πάει μια χαρά» δεν απορρέει από πουθενά ότι επίκεινται εκλογές για ανάδειξη νέου αρχηγού στο κόμμα.

Συμπλήρωσε επίσης ότι ο κ. Μεϊμαράκης «προς έκπληξη όλων» και παρότι ήταν γνωστές οι οργανωτικές του ικανότητες αλλά και η δυνατότητα διείσδυσής του σε όλη την παράταξη, σήκωσε το ηθικό της ΝΔ, την συσπείρωσε και αποδείχθηκε ότι είναι πάνω από κάθε προσδοκία καλός αρχηγός.

Συμπλήρωσε ότι έχει λάβει την εξουσιοδότηση τόσο από την κοινοβουλευτική ομάδα και θα την λάβει και από την Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ να έχει «πλήρως τα δικαιώματα ενός αρχηγού». Παράλληλα, εκτίμησε ότι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης πρέπει να κρατήσει την αρχηγία «μέχρι η χώρα να ολοκληρώσει αυτόν τον δύσκολο μεταβατικό κύκλο της κρίσης», τουλάχιστον όπως είπε μέχρι να κλείσει το θέμα του μνημονίου, «να αποφύγουμε τις εκλογές πάση θυσία» και «να υπάρξει ομαλότητα στη διαδικασία της εξέλιξης της χώρας στα ζητήματα τα κοινοβουλευτικά».

Από πλευράς του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η εκλογή νέου προέδρου πρέπει να ολοκληρωθεί πριν το τέλος του 2015. «Το Καταστατικό μας είναι σαφές. Παρέχει την ευρύτερη δυνατή νομιμοποίηση στο νέο πρόεδρο, προσελκύει καινούργια μέλη και δίνει τη δυνατότητα έκφρασης σε κάθε πολίτη. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει Νεοδημοκράτης που διαφωνεί με το άνοιγμα του κόμματος στην κοινωνία και την τήρηση του καταστατικού. Η ανοικτή διαδικασία αποτελεί θεσμική κατάκτηση για τη Ν.Δ. και μου είναι αδιανόητη οποιαδήποτε υπαναχώρηση από αυτή. Άλλωστε η εθελοντική συμμετοχή απλών πολιτών στην εκλογή του νέου προέδρου θα είναι οξυγόνο για τη ΝΔ».

Εν συνεχεία, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι «παρότι το καταστατικό προβλέπει την άμεση εκκίνηση της διαδικασίας, δεν προσδιορίζει – και σωστά – τον ακριβή χρόνο διεξαγωγής της». Σε περίπτωση που δρομολογηθούν από την κυβέρνηση πολιτικές εξελίξεις πριν την εκλογή νέου Προέδρου τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, πρόσθεσε. «Η ΝΔ έχει πρόεδρο που απολαμβάνει της εμπιστοσύνης της ΚΟς και ο οποίος θα οδηγήσει το κόμμα συντεταγμένα στην εκλογική μάχη. Σε κάθε περίπτωση η εκλογή του νέου προέδρου του κόμματος πρέπει να έχει ολοκληρωθεί πριν το τέλος του 2015».

Sponsored Post