Τσίπρας: Επίκαιροι οι αγώνες για την κατάρρευση της δικτατορίας. Οδηγός για να επιστρέψει η ανεξαρτησία που χάσαμε

Τσίπρας: Επίκαιροι οι αγώνες για την κατάρρευση της δικτατορίας. Οδηγός για να επιστρέψει η ανεξαρτησία που χάσαμε
Nikos Libertas / SOOC

«Σήμερα τιμούμε τους αγωνιστές που φυλακίσθηκαν και θυσιάστηκαν για να επιστρέψει η δημοκρατία στην πατρίδα μας» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το Πάρκο Ελευθερίας (πρώην ΕΑΤ ΕΣΑ)όπου παραβρέθηκε σε εκδήλωση Μνήμης για τα 41 χρόνια από την κατάρρευση της δικτατορίας, που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών -ΣΦΕΑ.

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως οι αγώνες αυτοί είναι οδηγός για να επιστρέψει στον τόπο μας η κυριαρχία και η ανεξαρτησία που χάσαμε.

«Για να ξαναπατήσουμε στα πόδια μας και όρθιοι να ατενίσουμε του μέλλον με αισιοδοξία. Ο ελληνικός λαός έχει αποθέματα πίστης» κατέληξε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Σαράντα ένα χρόνια μετά την κατάρρευση της ξενοκίνητης δικτατορίας των συνταγματαρχών, σήμερα τιμούμε τους αγωνιστές που φυλακίστηκαν, αγωνίστηκαν, θυσιάστηκαν προκειμένου να επιστρέψει η Δημοκρατία στην πατρίδα μας.

Και αυτός ο δημοκρατικός πατριωτισμός της εποχής εκείνης, είναι και σήμερα οδηγός στους αγώνες του λαού μας, για να επιστρέψει στον τόπο μας η κυριαρχία, η κυριαρχία και η ανεξαρτησία που χάσαμε εξαιτίας αυτής της μεγάλης οικονομικής κρίσης. Και να μπορέσουμε να ξαναπατήσουμε στα πόδια μας όρθιοι, να ατενίζουμε ένα μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία.

Οι αγώνες δεν θα πάνε χαμένοι. Και είναι βέβαιο ότι ο ελληνικός λαός έχει αποθέματα πίστης και αυτοπεποίθησης για να καταφέρει να αντιμετωπίσει και τις μεγαλύτερες δυσκολίες.

Το «παρών» έδωσαν και η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, αλλά και πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού, Νίκος Κωνσταντόπουλος. «Ήταν μια πολύ συγκινητική, πολλαπλώς συμβολική, εμψυχωτική και αισιόδοξη εκδήλωση όχι μόνο μνήμης αλλά και δημοκρατικής θέσης και στάσης», δήλωσε η Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Τσίπρας

Δημοφιλή