Ειδησεις

Κωνσταντοπούλου: Με τον πρωθυπουργό μάς συνδέει σχέση συντροφικότητας και ειλικρίνειας

Sooc

Σχεδόν μιάμιση ώρα κράτησε η συνάντηση μεταξύ του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και της Προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σε δηλώσεις της αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης η κα Κωνσταντοπούλου τόνισε χαρακτηριστικά:

«Είχαμε μία ειλικρινή και εις βάθος συζήτηση με τον πρωθυπουργό για όλες τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών αλλά και τις θεσμικές πρωτοβουλίες που επιβάλλεται να αναληφθούν και από πλευράς κοινοβουλίου και από πλευράς θεσμικών εκπροσωπήσεων σε σχέση με την προστασία εκείνων που είναι δίκαια του λαού μας και σε σχέση με τη θωράκιση της δημοκρατίας η οποία δοκιμάζεται πολύ σκληρά την Ευρώπη».

Η κα Κωνσταντοπούλου ανέφερε επίσης ότι «με τον πρωθυπουργό μας συνδέει σχέση συντροφικότητας και ειλικρίνειας και η κοινή διάθεση δέσμευση και επιθυμία να διαφυλάξουμε τα δίκαια του λαού μας την προοπτική αυτού του τόπου αλλά και την συνοχή της αριστεράς και του συριζα που κάποιοι θα ήθελαν να διαρρηγνύεται».

Όπως ανέφερε η Πρόεδρος της Βουλής εξέθεσε στον πρωθυπουργό εκείνα που κατά την άποψη της «απαιτούν πρωτοβουλίες σε σχέση με την άμυνα της χώρας ως προς τη δαμόκλειο σπάθη του χρέους. Απερίφραστα, είναι αδιαπραγμάτευτη η κοινή στράτευση του Πρωθυπουργού και του λαού».

Η κα Κωνσταντοπούλου υπογράμμισε επίσης ότι σε τέτοιες στιγμές που δοκιμάζονται και οι θεσμικές εκπροσωπήσεις και οι πολιτικές τοποθετήσεις έχει σημασία οι εκπρόσωποι ακριβώς των θεσμών να μπορούν με ειλικρίνεια με αμεσότητα ακόμη και αν έχουν διαφορετικές απόψεις και προσεγγίσεις να μιλούν με ευθύτητα και να καταλήγουν σε λύσεις.

Να σημειωθεί ότι η κα Κωνσταντοπούλου έχει καταψηφίσει δύο φορές στη Βουλή τη συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με τους εταίρους και η συνάντησή της αυτή με τον πρωθυπουργό αναμενόταν με μεγάλο ενδιαφέρον. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε έπειτα από σχετικό αίτημα της κας Κωνσταντοπούλου.

Μάλιστα χθες,Τετάρτη η πρόεδρος της Βουλής κατά την τοποθέτησή της στην Ολομέλεια είχε τονίσει μάλιστα ότι «κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί τον εκβιασμό προς την κυβέρνηση, να τον συγκαλύψει ή να τον καλλωπίσει», προσθέτοντας ότι αυτό που συντελείται σε Ελλάδα και Ευρώπη είναι πραξικόπημα.

«Κάποιοι στην Ευρώπη εκβιάζοντας την κυβέρνηση με την επιβίωση του λαού θέλουν να διαμηνύσουν στους λαούς ότι δεν έχει νόημα τι αποφασίζουν. Η λέξη εκβιασμός, πραξικόπημα, συνθηκολόγηση, παραπέμπουν σε εκτροπή και προσπάθεια να το καταστήσουν ευρωπαϊκό πλαίσιο που δεν είναι» επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι κατά τις 14:00 προσήλθαν στο Μέγαρο Μαξίμου ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης και ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, καθώς και ο υπουργός ΠΑΠΕΝ, Πάνος Σκουρλέτης.

Μαξίμου: Σε κλίμα ειλικρίνειας και συντροφικότητας η συνάντηση

Σε ότι αφορά τον πρωθυπουργό, κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου αναφέρουν ότι άκουσε προσεκτικά τις απόψεις της κας Κωνσταντοπούλου και της εξέφρασε τον προβληματισμό του για «την θεσμική δυσαρμονία που προκαλείται από την, κατά τα άλλα σεβαστή, επιλογή της να διαφοροποιείται από την συλλογική κατεύθυνση της κυβέρνησης και της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας που την στηρίζει».

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές «η συνάντηση έγινε σε κλίμα ειλικρίνειας και συντροφικότητας».