ΔΙΕΘΝΕΣ
24/07/2015 04:48 EEST | Updated 24/07/2015 04:48 EEST

Κίεβο: Δέχτηκαν επίθεση με σπρέι πιπεριού από ακροδεξιούς επειδή ήταν gay

youtube

Επίθεση από ομάδα ακροδεξιών δέχτηκε ένα ζευγάρι ομοφυλοφίλων στο Κίεβο, το οποίο αποφάσισε να γυρίσει ένα βίντεο προκειμένου να διαπιστώσει τις αντιδράσεις των Ουκρανών, παρακολουθώντας ένα ζευγάρι να προχωρά χέρι χέρι.

Όπως μεταδίδει η βρετανική Guardian, οι Zoryan Kis και Tymur Levchuk, είχαν αρχικά μία αρκετά θετική εμπειρία στην ουκρανική πρωτεύουσα. Οι πιο πολλοί περαστικοί απλά προσπερνούσαν, ορισμένοι σταματούσαν και κοιτούσαν, ενώ μια ομάδα κοριτσιών αστειεύτηκε και τους ζήτησε να φιληθούν για να τους βγάλει μια φωτογραφία.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το ζευγάρι στη συνέχεια έγινε πιο «προκλητικό». Ο Levchuk έκατσε στην αγκαλιά του Kis σε ένα παγκάκι στο δρόμο Khreshchatyk σε μια κεντρική αρτηρία στο κέντρο της πόλης, κρατώντας ένα μπουκέτο λουλούδια. Εκεί τους πλησίασε μια ομάδα περαστικών με ακροδεξιά χαρακτηριστικά.

Ένας από αυτούς τους είπε ότι έχουν κάνει λάθος και ότι έχουν μπερδέψει την Ουκρανία με τις ΉΠΑ ενώ τους ρώτησε εάν είναι πατριώτες.

Όταν έφυγε ένα περιπολικό που βρισκόταν κοντά οι νεαροί τους ψέκασαν με σπρέι πιπεριού και άρχισαν να τους χτυπούν με κλωτσιές, μέχρι που παρενέβησαν οι παρευρισκόμενοι και τράπηκαν σε φυγή.

Δείτε το βίντεο