ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
24/07/2015 07:44 EEST | Updated 24/07/2015 07:44 EEST

Μηλιός: Δεν πρέπει να έχουμε κανένα ταμπού για το διπλό νόμισμα

sooc

Θετικός στο ενδεχόμενο του διπλού νομίσματος και διστακτικός απέναντι σε αυτό της επιστροφής στη δραχμή εμφανίστηκε ο Γιάννης Μηλιός, μιλώντας στο Mega.

Ειδικότερα, μιλώντας στο Mega ο κ. Μηλιός υπογράμμισε ότο ενδεχόμενη επιστροφή στη δραχμή δεν εξασφαλίζει ότι ο κόσμος της εργασίας, ο απλός επιχειρηματίας θα έχει εισόδημα, ενώ για το ενδεχόμενο διπλού νομίσματος ανέφερε ότι «με κριτήριο το να υπάρχει εισόδημα δεν πρέπει να έχουμε κανένα ταμπού».

Ο κ. Μηλιός αναφέρθηκε επίσης και στα εσωκομματικά και τα όσα βιώνει αυτήν την περίοδο η κυβερνητική παράταξη.

Όπως είπε, η κυβέρνηση δεν κινδυνεύει από τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε από αυτούς που διαφωνούν, αλλά από τη μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου που τα συμφέροντά της θίγονται με τις πολιτικές των μνημονίων.

Ο πρώην υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ακόμη ότι «έχουμε μια κατάσταση όπου η ψυχή, το πρόγραμμα, οι ιδέες του ΣΥΡΙΖΑ δεν συμφωνούν με την πολιτική στην οποία έχει οδηγηθεί να συνομολογήσει η κυβέρνηση». Τόνισε, ότι παρά τις διαφωνίες «είμαστε όμως ΣΥΡΙΖΑ. Είμαστε στο ίδιο κόμμα και όλοι θέλουμε να διασφαλίσουμε την ενότητα».

Ο κ. Μηλιός υπογράμμισε επίσης ότι μια ενδεχόμενη διάσπαση θα ήταν «καταστροφική και για τον ΣΥΡΙΖΑ και για τους ανθρώπους που εκπροσωπεί ο ΣΥΡΙΖΑ».

Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε επίσης και στη Ζωή Κωνσταντοπούλου λέγοντας ότι «ήταν πάντα μια ισχυρή προσωπικότητα που υπερασπιζόταν τις απόψεις της» και επισήμανε ότι «έχει πετύχει σημαντικά πράγματα και δεν πρέπει να την απαξιώνουμε».

«Έχει καταφέρει να κάνει τη Βουλή ένα όργανο το οποίο δεν είναι απλώς διεκπεραιωτικό. Μπορεί να έχει σημαντικό πολιτικό ρόλο ως έκφραση της εθνικής αντιπροσωπείας», σημείωσε.