Βρετανία: Δάσκαλος του δημοτικού εκβίαζε έφηβη με πορνογραφικό υλικό

Βρετανία: Δάσκαλος του δημοτικού εκβίαζε έφηβη με πορνογραφικό υλικό
A picture of the keyboard of my MacBook Pro in the dark.
A picture of the keyboard of my MacBook Pro in the dark.
T. Zumbiehl/Flickr

Ο Σάμιουελ Αλεξάντερ, δάσκαλος σε δημοτικό σχολείο της Βρετανίας, εκβίαζε μια έφηβη πριν «χακάρει» τον λογαριασμό της στο Twitter για να ανεβάσει «εκδικητικό» πορνογραφικό υλικό, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής Telegraph.

Ο Αλεξάντερ, ο οποίος καταδικάστηκε σε 18 μήνες φυλάκιση, ψάχνοντας στον υπολογιστή της νεαρής μαθήτριας είχε βρει υλικό προσωπικού χαρακτήρα με την ίδια και τον σύντροφό της όταν αυτή ήταν 17 ετών. Στη συνέχεια, την εκβίασε, ζητώντας της να του στείλει και άλλες φωτογραφίες σεξουαλικού περιεχομένου πριν δημοσιεύσει μια «εξαιρετικά προσωπική» φωτογραφία της ίδιας online στην ίδια της τη σελίδα στο Twitter.

Ο 24χρονος είχε ένα «μη υγιές σεξουαλικό ενδιαφέρον» προς το κορίτσι για πάνω από πέντε χρόνια, το οποίο είχε αρχίσει όταν η μαθήτρια ήταν 15 χρονών, όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο.

Ο εισαγγελέας είπε στο δικαστήριο ότι ο Αλεξάντερ είχε προσπαθήσει να κατασκοπεύσει/ παρακολουθήσει το κορίτσι σε πολλές περιπτώσεις, κάποιες φορές θωπεύοντας και το στήθος της. Παράλληλα, επεσήμανε ότι είχε ζητήσει και πάρει 150 λίρες για να μην δημοσιεύσει τις φωτογραφίες, ωστόσο συνέχισε να την εκβιάζει- και όταν αυτή αρνήθηκε να του δώσει άλλα λεφτά, πήγε στο Twitter για μια κλασική περίπτωση «revenge porn».

Δημοφιλή