Κυνηγός σκότωσε, έγδαρε και αποκεφάλισε τoν Σεσίλ, το εμβληματικό λιοντάρι της Ζιμπάμπουε

Κυνηγός σκότωσε, έγδαρε και αποκεφάλισε τoν Σεσίλ, το εμβληματικό λιοντάρι της Ζιμπάμπουε

Meet the Felidae Family - Lions." data-caption="This image is in the public domain. Learn more about the lions of the world here: Meet the Felidae Family - Lions." data-credit="Felinest/Flickr">

Ένας κυνηγός φέρεται να έδωσε 50.000 ευρώ σε ξεναγούς ενός πάρκου προκειμένου να του επιτρέψουν να σκοτώσει το εμβληματικό λιοντάρι της Ζιμπάμπουε, αποκάλυψε ο διευθυντής του Τμήματος Οικολογικών Δράσεων της χώρας στο BBC.

Το λιοντάρι, γνωστό ως Σεσίλ, δέχτηκε αρχικά ένα βέλος και αποτελειώθηκε από σφαίρες καραμπίνας. Στη συνέχεια γδάρθηκε και αποκεφαλίστηκε.

Το 13χρονο αιλουροειδές ήταν προστατευόμενο και φορούσε ένα κολάρο με GPS, προκειμένου οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης που το παρακολουθούσαν να είναι σε θέση να το εντοπίζουν ανά πάσα στιγμή.

Όπως μεταδίδει η εφημερίδα The Guardian, ο κυνηγός, ο οποίος φέρεται να είναι Ισπανός, χρησιμοποίησε ένα κομμάτι κρέας για να προσελκύσει το ζώο εκτός του πάρκου.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε πως οι ξεναγοί που χρηματίστηκαν προκειμένου να επιτραπεί το κυνήγι του λιονταριού έχουν συλληφθεί, όμως ο κυνηγός παραμένει ελεύθερος.

Δημοφιλή