Αρχαιολόγοι έλυσαν το μυστήριο του θάνατου 3.000 μαζικά ταφέντων στρατιωτών του Ναπολέοντα

Λύθηκε το μυστήριο του θανάτου 3.000 στρατιωτών του Ναπολεοντα - Είχαν βρεθεί θαμμένοι σε μαζικό τάφο
A re-enactor playing the role of the Napoleon Bonaparte rides his horse during the reconstruction of
A re-enactor playing the role of the Napoleon Bonaparte rides his horse during the reconstruction of
ASSOCIATED PRESS

Στην λύση του μυστηρίου με τους θανάτους 3.000 στρατιωτών του Ναπολέοντα οι οποίοι εντοπίστηκαν σε μαζικό τάφο στην Λιθουανία, προχώρησαν οι επιστήμονες.

Όπως μεταδίδει η Independent, τα οστά των ανδρών που έχασαν τη ζωή τους κατά την αποτυχημένη απόπειρά του γάλλου ηγέτη τους να εισβάλει στη Μόσχα το 1812, φανερώνουν σύμφωνα με τους αρχαιολόγους του Πανεπιστημίου της Φλόριντα σημάδια πείνας.

Σύμφωνα με το Forbes, διάφορα κουμπιά τα οποία βρέθηκαν στο χώρο, ο οποίος ανακαλύφτηκε για πρώτη φορά στο Βίλνιους της Λιθουανίας το 2002, δείχνουν ότι πάνω από 40 Συντάγματα αποτελούσαν το στρατό του Ναπολέοντα όταν έκανε την απελπισμένη του επέλαση στην Ευρώπη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, περίπου 500.000 άνδρες οι οποίοι αποτελούσαν το στρατό του Ναπολέοντα ξεκίνησαν την μακρά πορεία τους στην Μόσχα τον Ιούνιο του 1812, ωστόσο έξι μήνες μετά μόνο 40.000 είχαν επιζήσει.

Μόνο στο Βίλνιους, εκτιμάται ότι έχουν πεθάνει από υποθερμία, πείνα και τύφο γύρω στους 20.000 στρατιώτες.

Αυτή η αποτυχία θεωρείται πως ήταν η απαρχή της πτώσης του Ναπολέοντα από την εξουσία η οποία οδήγησε στην προσωρινή του εξορία το 1814, πριν από τη φυλάκισή του από τη Βρετανία μετά τη μάχη του Βατερλώ το 1815, αναφέρεται επίσης στο δημοσίευμα.

Δημοφιλή