ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
27/07/2015 09:42 EEST | Updated 27/07/2015 09:42 EEST

Κερέ: Ζητούμενο το πώς θα αναδιαρθρώσουμε το ελληνικό χρέος

DANIEL ROLAND via Getty Images
Flags of the European Union are displayed outside the headquarter of the European Central Bank (ECB) in Frankfurt am Main, western Germany, on July 20, 2015 as Greece has begun making a 4.2 billion euro ($4.6 billion) payment due to the ECB as well as outstanding sums due to the International Monetary Fund (IMF) according to a ministerial source. The transfer was made possible by a short-term 'bridge' loan of 7.16 billion euros granted by the European Union on July 17, 2015.AFP PHOTO / DANIEL RO

Οι χώρες της ευρωζώνης δεν εξετάζουν πλέον εάν θα αναδιαρθρώσουν το ελληνικό χρέος, αλλά μάλλον ποιος θα είναι ο καλύτερος τρόπος για να γίνει αυτό, δήλωσε ο Μπενουά Κερέ, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ, σε συνέντεξή στη γαλλική εφημερίδα Le Monde που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα.

Ο Κερέ είπε ότι όλες οι χώρες της ευρωζώνης θέλουν η Ελλάδα να παραμείνει εντός της ευρωζώνης και είναι έτοιμες να παράσχουν «οικονομική αλληλεγγύη» υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα εφαρμόζει μεταρρυθμίσεις.

«Στην πραγματικότητα, το ερώτημα δεν είναι εάν θα αναδιαρθρώσουμε το ελληνικό χρέος, αλλά μάλλον πώς θα γίνει αυτό ούτως ώστε να είναι πραγματικά χρήσιμο για την οικονομία της χώρας», δήλωσε.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της ΕΚΤ αποδίδει καρπούς, αλλά είναι πρόωρο να ξεκινήσει η συζήτηση για το πότε θα τερματιστεί.