Ημέρα εσωκομματικών για τον Τσίπρα – Αντιμέτωπος με τους διαφωνούντες στην Πολιτική Γραμματεία

Ημέρα εσωκομματικών για τον Τσίπρα – Αντιμέτωπος με τους διαφωνούντες στην Πολιτική Γραμματεία
Menelaos Myrillas / SOOC

Απέναντι στους διαφωνούντες θα βρεθεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μετά την τελευταία... «αποστασία» στη Βουλή με στόχο να γίνουν προσπάθειες -ει δυνατόν- να ξεπεραστεί το εσωτερικό αδιέξοδο.

Το ραντεβού έχει δοθεί για τις 17.00 στην Κουμουνδούρου και είναι η πρώτη φορά που συμμετέχει μετά από καιρό ο πρωθυπουργός σε κομματική εκδήλωση.

Λίγο αργότερα, στις 19:30, η Αριστερή Πλατφόρμα δείχνει και στην πράξη ότι δεν θα κάνει πίσω εύκολα, καθώς σε εκδήλωση που διοργανώνει με αφορμή τα 5 χρόνια του iskra, θα... «φωνάξει» ότι το «όχι δεν ηττήθηκε».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός με την ομιλία του στο κομματικό όργανο, εκτός από την ενημέρωση για την πορεία των διαπραγματεύσεων, θα θέσει και τις βάσεις για τα επόμενα βήματα, δρομολογώντας τις προβλεπόμενες συλλογικές διαδικασίες, με πολλούς να μιλούν για συνέδριο τον προσεχή Σεπτέμβρη.

Οι προβολείς στρέφονται φυσικά και στις τοποθετήσεις των στελεχών της Αριστερής Πλατφόρμας που συμμετέχουν στην Πολιτική Γραμματεία.

Οι «προεδρικοί» από την πλευρά τους καλούν την πλευρά Λαφαζάνη ή να στηρίξει ξεκάθαρα την κυβέρνηση ή να αποχωρήσει. «Τη Δευτέρα θα γίνει μια σημαντική συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας σε αυτή την κρίσιμη στιγμή για να αποφασίσει ποιες θα είναι οι συντεταγμένες διαδικασίες που θα μας οδηγήσουν να συζητήσουμε το υπαρκτό τραύμα που έχει δημιουργηθεί», ανέφερε άλλωστε ο Γραμματέας του κόμματος Τάσος Κορωνάκης σύμφωνα με την «ΑΥΓΗ».

Η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας ενδέχεται να ανοίξει το δρόμο για τη σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής το Σαββατοκύριακο 1-2 Αυγούστου, η οποία θα ορίσει το Συνέδριο του κόμματος πιθανότατα τον Σεπτέμβριο.

Το «όχι» δεν ηττήθηκε

Από την άλλη πλευρά, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης από το Πεδίον του Άρεως θα στείλει το δικό του μήνυμα με την εκδήλωση που διοργανώνει με αφορμή τα γενέθλια του iskra.gr. Όλοι αναμένουν στις 19.30 μια αρχηγική εμφάνιση, ενώ δεν είναι τυχαίος και ο τίτλος της εκδήλωσης: «Το όχι δεν ηττήθηκε! Συνεχίζουμε». Εκτός από τον Λαφαζάνης, στην εκδήλωση θα μιλήσουν και άλλα στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας, όπως ο συνταγματολόγος Γιώργος Κασιμάτης, ο επικεφαλής της ΔΕΑ Αντώνης Νταβανέλος και ο Πέτρος Παπακωνσταντίνου, δημοσιογράφος - συγγραφέας από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Δημοφιλή