Τούρκος CEO μοίρασε 27 εκατομμύρια στους υπαλλήλους του μετά την εξαγορά της εταιρίας του

Τούρκος CEO μοίρασε 27 εκατομμύρια στους υπαλλήλους του μετά την εξαγορά της εταιρίας του
yemeksepeti.com

Η πώληση μιας εταιρίας είναι συνήθως κακή είδηση για τους εργαζόμενους, στην περίπτωση όμως των 114 υπαλλήλων της Yemeksepeti.com δεν συνέβη κάτι τέτοιο.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της τουρκική εταιρείας, Nevzat Aydın, μοίρασε μπόνους 27 εκατομμυρίων δολαρίων μετά την εξαγορά της εταιρίας τον περασμένο Μάιο έναντι 589 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η κορυφαία online ιστοσελίδα παραγγελίας φαγητού στην Τουρκία πουλήθηκε στο γερμανικό κολοσσό Hero και ο Aydın παρέμεινε στη θέση του.

Μιλώντας στην Hurriyet ανέφερε: Το να μοιράζεις χρήματα στους υπαλλήλους σου είναι ένα "κακό παράδειγμα" για τους άλλους CEO εταιριών που θα βλέπουν μια τέτοια πρακτική.

"Θα μας μισούν. Αν και δεν είχα καμία υποχρέωση μοίρασα 27 εκατομμύρια από τα χρήματα που πήρα από την πώληση της εταιρείας" κατέληξε, τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο συνέβη πρώτη φορά στη Τουρκία.

Ο κάθε εργαζόμενος πήρε λίγο περισσότερα από 200.000 δολάρια. "Αυτή η η συμφωνία ήταν η μεγαλύτερη εξαγορά τουρκικής εταιρίας τεχνολογίας και για να επιτευχθεί ήταν αποτέλεσμα υπομονής", είπε ολοκληρώνοντας.

Δημοφιλή