ΕΙΔΗΣΕΙΣ
28/07/2015 17:28 EEST

JePorteMonMaillotAuParc: Το Twitter "πλημμύρισε" με μπικίνι για να συμπαρασταθεί στην Angelique Sloss

REUTERS

Την αντίδραση των χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έχει προκαλέσει η είδηση πως η 21χρονη Angelique Sloss,δέχτηκε επίθεση από συμμορία πέντε κοριτσιών, την περασμένη Τετάρτη, επειδή έκανε ηλιοθεραπεία φορώντας το μαγιό της σε πάρκο της πόλης Reims, στη βόρεια Γαλλία.

Μέσα σε πολύ λίγο χρόνο το hashtag "JePorteMonMaillotAuParc" (Φορώ το μαγιό μου στο πάρκο) σκαρφάλωσε στις πρώτες θέσεις στη Γαλλία.

Χιλιάδες ήταν οι χρήστες του διαδικτύου που φόρεσαν το μπικίνι τους και πήγαν για ηλιοθεραπεία σε δημόσια πάρκα και φωτογραφήθηκαν. Στη συνέχεια ανέβασαν τις επίμαχες φωτογραφίες στο Twitter.

Σύμφωνα με τις Γαλλικές αρχές οι πέντε γυναίκες της συμμορίας,είχαν εντοπίσει το 21χρονο θύμα τους στο πάρκο και αρχικά της επιτέθηκαν φραστικά γιατί "εξέθετε το γυμνό δέρμα της στο κοινό". Όταν η ίδια αντέδρασε, εκείνες άρχισαν να την χτυπούν. Ευτυχώς, η 21χρονη γλίτωσε με μερικές μελανιές, όταν παρενέβησαν πολίτες που βρίσκονταν στο σημείο την ώρα της επίθεσης.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η γαλλική αστυνομία αναφέρεται ότι οι πέντε γυναίκες κατοικούν σε γειτονιά, όπου υπερτερεί ο μουσουλμανικός πληθυσμός, αλλά ο δήμαρχος της πόλης, Arnaud Robinet, εξέφρασε την άποψη "να μην εξαχθούν βιαστικά συμπεράσματα".

Ο δήμαρχος δήλωσε: "Πρέπει να είμαστε όλοι πολύ προσεκτικοί να μην καταλήξουμε σε βιαστικά συμπεράσματα. Αντιλαμβάνομαι γιατί οι άνθρωποι πιστεύουν ότι υπήρχαν θρησκευτικά κίνητρα. Αν αυτό αποδειχθεί, τότε πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό περιστατικό".