ΔΙΕΘΝΕΣ
29/07/2015 08:16 EEST | Updated 29/07/2015 08:20 EEST

Αμερικανός οδοντίατρος ο κυνηγός που σκότωσε και αποκεφάλισε τον Σεσίλ, το λιοντάρι της Ζιμπάμπουε

ASSOCIATED PRESS
In this frame grab taken from a November 2012 video made available by Paula French, a well-known, protected lion known as Cecil strolls around in Hwange National Park, in Hwange, Zimbabwe. Zimbabwean police said Tuesday, July 28, 2015 they are searching for Walter James Palmer, an American who allegedly shot Cecil with a crossbow while on a big game hunt in a killing that has outraged conservationists and others. (Paula French via AP)

Ένας Αμερικανός οδοντίατρος, που του αρέσει να κυνηγά με τόξο και βέλη και να σκοτώνει άγρια ζώα, είναι ο άνθρωπος που θανάτωσε, έγδαρε και αποκεφάλισε το εμβληματικό λιοντάρι της Ζιμπάμπουε στις αρχές του μήνα, όπως μεταδίδει η βρετανική Telegraph, αλλά και σύμφωνα με ανάρτηση στο twitter από το υπουργείο Τουρισμού της Ζιμπάμπουε.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά ο οδοντίατρος από τη Μινεσότα ονομάζεται Walter Palmer, και φέρεται να πλήρωσε 55.000 δολάρια για να κυνηγήσει το 13χρονο λιοντάρι, γνωστό ως Σεσίλ.

Ο κυνηγός, φέρεται να χρησιμοποίησε ένα κομμάτι κρέας για να προσελκύσει το ζώο εκτός του εθνικού πάρκου Hwange, όπου είναι προστατευμένη περιοχή. Είχε προηγηθεί η παρακολούθησή του επί 40 ώρες πριν πληγωθεί από τα βέλη του κυνηγού και δεχθεί τη χαριστική βολή από το κυνηγετικό του όπλο.

Εκπρόσωπος του οδοντίατρου - κυνηγού δήλωσε στην εφημερίδα Guardian: «Όσο μπορώ να καταλάβω, ο Walter πιστεύει ότι μπορεί να χτύπησε το λιοντάρι το οποίο αποκαλούν Σεσίλ. Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι είχε όλες τις απαιτούμενες άδειες και είχε προσλάβει αρκετούς επαγγελματίες οδηγούς. Είναι ένας επαγγελματίας κυνηγός. Κυνηγά σε όλο τον κόσμο» .

Σημειώνεται ότι ο Walter το 2008 τιμωρήθηκε με πρόστιμο και απαγόρευση να κυνηγήσει για ένα χρόνο επειδή σκότωσε μια μαύρη αρκούδα στο Γουισκόνσιν των ΗΠΑ.