ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
29/07/2015 16:02 EEST | Updated 29/07/2015 16:02 EEST

Δεν ανοίγει το Χρηματιστήριο Αθηνών λόγω τεχνικού προβλήματος

sooc

Δεν πρόκειται να ανοίξει άμεσα το Χρηματιστήριο Αθηνών εξαιτίας σημαντικού τεχνικού προβλήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μηχανογραφικά συστήματα των τραπεζών δεν μπορούν άμεσα να προσαρμοστούν, ώστε να δημιουργηθούν νέοι τραπεζικοί λογαριασμοί για τους Έλληνες επενδυτές.

Οι νέοι τραπεζικοί λογαριασμοί απαιτούνται, καθώς οι Έλληνες επενδυτές θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν κατά κύριο λόγο «φρέσκο» χρήμα, για να αγοράσουν μετοχές, κάτι που απαιτεί τη δημιουργία νέων λογαριασμών.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κ. Μποτόπουλος, είχε δηλώσει χθες Τρίτη ότι το Χ.Α. αναμένεται να ανοίξει ή σήμερα Τετάρτη ή την Πέμπτη, με την Τράπεζα της Ελλάδος και τις τράπεζες να προσπαθούν να βρουν λύση για το άμεσο άνοιγμα της χρηματιστηριακής αγοράς.

Εξάλλου, συνεχίζονται οι αντιδράσεις εκ μέρους των χρηματιστών για την αναμενόμενη λειτουργία του Χρηματιστηρίου με περιοριστικούς όρους για τους Έλληνες επενδυτές, καθώς δεν θα μπορούν να χρησιμοποιούν τους υφιστάμενους καταθετικούς λογαριασμούς για αγορά μετοχών, με το Σύνδεσμο Μελών των Χρηματιστηρίων Αθηνών (ΣΜΕΧΑ) να εξετάζει ακόμη και το ενδεχόμενο κατάθεσης ασφαλιστικών μέτρων.

Sponsored Post